Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Οι σύγχρονοι «τσιφλικάδες» εργοδότες αδειάζουν και τα όπλα τους σε εργάτεςΤο απαράδεκτο περιστατικό που εργοδότης πυροβόλησε ενάντια σε μετανάστη, εργάτη γης, που διεκδίκησε τα δεδουλευμένα του, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής.

Υπογραμμίζει πως στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Αττικής «απασχολούνται χιλιάδες εργάτες γης, οι οποίοι εργάζονται σαν σύγχρονοι σκλάβοι, δέχονται βρισιές, εξευτελισμούς από τους σύγχρονους «τσιφλικάδες» εργοδότες, οι οποίοι δεν διστάζουν να αδειάσουν και τα όπλα τους στους μετανάστες εργάτες εάν αυτοί ζητήσουν τα αυτονόητα» και καλεί «τους εργαζόμενους Έλληνες και μετανάστες, να οργανωθούν στο κλαδικό τους σωματείο, να έρθουν σε επαφή με το Εργατικό Κέντρο, να διεκδικήσουν να πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους στην ώρα τους, να διεκδικήσουν αξιοπρεπείς και ασφαλείς χώρους κατοικίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία τους, να διεκδικήσουν υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με μισθούς και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής καταγγέλλει το απαράδεκτο περιστατικό στην περιοχή του Μαραθώνα, όπου εργοδότης πυροβόλησε ενάντια σε μετανάστη, εργάτη γης, που διεκδίκησε τα δεδουλευμένα του.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, φυσικά, δεν είναι το πρώτο, αλλά δεν θα ούτε και το τελευταίο, καθώς η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων έχει δώσει «αέρα στα πανιά» των εργοδοτών, όχι μόνο να μην πληρώνουν, αλλά και να στρέφουν και το όπλο σε όποιον «τολμήσει» να διεκδικήσει τα αυτονόητα, αυτά που έχει δουλέψει. Από ότι φαίνεται η ανάπτυξη για όλους, για την οποία «ζητωκραυγάζει» η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχει από τη μία κέρδη για τα αφεντικά και από την άλλη σφαίρες για τους εργάτες.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, στην οποία μετράμε είδη πέντε νεκρούς σε λιγότερο από ένα μήνα λόγω αναθυμιάσεων από θερμαντικά σώματα, απασχολούνται χιλιάδες εργάτες γης, οι οποίοι εργάζονται σαν σύγχρονοι σκλάβοι, δέχονται βρισιές, εξευτελισμούς από τους σύγχρονους «τσιφλικάδες» εργοδότες, οι οποίοι δεν διστάζουν να αδειάσουν και τα όπλα τους στους μετανάστες εργάτες εάν αυτοί ζητήσουν τα αυτονόητα. Και όλα αυτά, ενώ διαμένουν σε άθλιες συνθήκες, σε παραπήγματα και χωράφια, χωρίς θέρμανση, με νερό από γεωτρήσεις και αυτό όχι πάντα, σε απάνθρωπες δηλαδή συνθήκες και όλα αυτά κάτω από την ανοχή και τις διαχρονικές ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και της περασμένης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής καλεί τους εργαζόμενους Έλληνες και μετανάστες, να οργανωθούν στο κλαδικό τους σωματείο, να έρθουν σε επαφή με το Εργατικό Κέντρο, να διεκδικήσουν να πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους στην ώρα τους, να διεκδικήσουν αξιοπρεπείς και ασφαλείς χώρους κατοικίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία τους, να διεκδικήσουν υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με μισθούς και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να σταματήσει την επίθεση των αφεντικών, τα όπλα και τις σφαίρες τους και να γίνει ο πραγματικός εφιάλτης τους».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 614410Συνολικές αναγνώσεις:
  • 80Αναγνώσεις σήμερα:
  • 288350Συνολικοί επισκέπτες:
  • 61Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ