ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ



19-03-2020

Σφοδρή επίθεση έχουν ξεκινήσει οι εργοδότες στο κλάδο των μεταφορών, ενάντια στους εργαζομένους, οι περισσότεροι εργοδότες εκτός ότι δεν παίρνουν κανένα μετρό προστασίας απέναντι στη πανδημία για τους εργαζομένους, βρήκαν και την ευκαιρία που περιμέναν εδώ και χρονιά και προχωρήσανε σε εκατοντάδες απολύσεις, ή συγκαλυμμένες απολύσεις με τον μανδύα της δήθεν οικειοθελούς αποχώρησης, ή χορήγηση αδειών με αποδοχές ή άνευ, και προσπάθειες μονομερούς επιβολής συστήματος εκ περιτροπής εργασίας, είναι μέρος των όσων τις τελευταίες αντιμετωπίζουν και βιώνουν οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ στα Τουριστικά πούλμαν και στα Φορτηγά.

Οι νομοθετικές ρυθμίσεις υπέρ της εργοδοσίας που ψήφισαν τα προηγούμενα χρονιά οι κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εφαρμόζονται τώρα από τους εργοδότες, και πετάνε τους εργαζομένους στο δρόμο.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 3.8 δις που θα δοθούν ως ενισχύση, 1εκατ. εργαζόμενοι θα μοιραστούν μόνο 400 εκατ. ευρώ, και οι εργοδότες 3.4.δις ευρώ !!

Στα ΚΤΕΛ και στα ΑΣΤΙΚΑ μόνο στη περιφέρεια της Κρήτης έχουμε περισσότερες από 300 απολύσεις, και για τους υπολοίπους εργαζομένους όσους δεν απολύσαν μέχρι στιγμής, άδεια απουσίας άνευ αποδοχών, και μονομερής επιβολή συστήματος εκ περιτροπής εργασίας χωρίς τη συναίνεση των εργαζόμενων, παρόμοια κατάσταση στα ΚΤΕΛ και σε άλλες περιοχές. Οι απολυόμενοι έρχονται να προστεθούν στις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες και συνεχίζονται καθημερινά.

Η κυβέρνηση έχει καθολική ευθύνη για το κύμα απολύσεων που κατακλύζει το κλάδο καθώς όχι απλά καθυστέρησε να πάρει μέτρα προστασίας των εργαζομένων αλλά με την πρόταση της για ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις έδωσε το πράσινο φως στη μεγαλοεργοδοσία για να επιτεθεί και να επιδεινώσει τους όρους δουλειάς χιλιάδων εργαζόμενων.

Να σημάνει συναγερμός στους εργαζομένους και ούτε να σκεφτεί η κυβέρνηση να μην δοθεί το δώρο Πάσχα, ματώσαμε για τα κέρδη τους, ματώσαμε στην καπιταλιστική κρίση τους, δεν θα ματώσουμε για να μετράνε κέρδη και στην πανδημία.

Είναι προβληματική και άδικη η στάση της κυβέρνησης που διαχωρίζει τους απολυμένους σε πριν και μετά την ανακοίνωση των μέτρων. Δεν παίρνει καν υπόψη της τους απολυμένους από επιχειρήσεις που οι εργοδότες τις έκλεισαν, με δική τους απόφαση. Πραγματικό μέτρο ανακούφισης για όλους τους εργαζόμενους που έχασαν τη δουλεία τους λόγω των μέτρων και της κατάστασης απέναντι στον κορονοϊό, είναι να ισχύσει αναδρομικά το μέτρο των άκυρων απολύσεων με έναρξη ημερομηνίας τα πρώτα ανακοινωθέντα μέτρα της κυβέρνησης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

ΠΥΚΝΩΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ 14 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΔΗΓΟΥΣ , ΕΚΔΟΤΕΣ, ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
( γάντια, μάσκες, απολυμαντικά είδη). ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΝΑΜΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΔΗΓΟΥΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΛΑΒΑΝΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ 80% ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ, Η ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός