ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ – ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ: Προβολή ταινίας μέσω youtube



Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου & Ανατολικής Αττικής, θέλοντας να συμβάλλει να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους οι εργαζόμενοι, θα προβάλει, μέσα από το κανάλι του στο YOU TUBE, την ταινία «ΟΥΤΟΠΙΑ 1961» η οποία είναι μια παραγωγή από το studio pixel με τη βοήθεια του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής και της θεατρικής ομάδας ΕΞΟΡΥΞΗ, που εδρεύει στο Λαύριο. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Φιλιούση. Συμμετέχουν 30 ηθοποιοί και πεντακόσιοι βοηθητικοί ηθοποιοί. Η μουσική είναι του Άρη Βλάχου και το τραγούδι των τίτλων ερμηνεύει η Αναστασία Έδεν.

Η ταινία αναδεικνύει την Απεργία των μεταλλωρύχων του Λαυρίου το 1961 η οποία διάρκεσε τρεισήμισι μήνες. Στην ταινία αναδεικνύεται η οργάνωση των εργατών, ο ηρωισμός και η αυταπάρνηση, αλλά και η τρομοκρατία της εργοδοσίας και του κράτους. Είναι μια προσπάθεια που αξίζει να την δουν όλοι οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας μας, και είναι μια προσφορά της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου προς τον λαό αυτές τις δύσκολες μέρες.

Για να παρακολουθήσετε την ταινία κάνετε αναζήτηση στο YOU TUBE: Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός