ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ: Απαιτεί μέτρα στήριξης των Σωματείων της περιφέρειας



Μέτρα στήριξης των ναυταθλητικών σωματείων της περιφέρειας που βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού ζητάει η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) με σχετική επιστολή της προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Σε αυτή η ΕΙΟ επισημαίνει τα σοβαρά προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Ναυτικοί Όμιλοι ιδιαίτερα των παραμεθόριων περιοχών από την απαγόρευση της λειτουργίας τους και τη γενικότερη κατάσταση. Ζητώντας παράλληλα τη λήψη μέτρων από πλευράς πολιτείας ενόψει της επιστροφής στην αγωνιστική δράση. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ΕΙΟ, «…οι όμιλοι, που είναι τα κύτταρα του αθλητισμού και έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα με τη διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων, για να μείνουν ζωντανοί μετά την κρίση θα πρέπει να υπάρξουν οικονομικά μέτρα επανεκκίνησης, αλλά και ετήσια επιχορήγηση που έχει διακοπεί εδώ και πολλά χρόνια».

Η Ομοσπονδία προτείνει τα οικονομικά της κυβέρνησης για επανεκκίνηση των επιχειρήσεων να ισχύσουν κατ’ αναλογία και για τους ναυτικούς ομίλους και σωματεία ώστε να καταστεί δυνατή η επαναλειτουργία τους και ζητάει να επανέλθει η επιχορήγηση προς τα σωματεία που έχει διακοπεί εδώ και χρόνια, όπως σημειώνει.

«Ξέρουμε ότι δυστυχώς τίποτα δεν θα είναι όπως πριν, τουλάχιστον στην αρχή, ωστόσο δεν επιτρέπεται στην πολιτεία να αφήσει τα σωματεία να «πεθάνουν», γιατί έτσι θα σβήσει και ο ελληνικός αθλητισμός και θα κάνει πολλά χρόνια να ξανασηκώσει κεφάλι», τονίζει μεταξύ άλλων η ΕΙΟ.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός