Προς πρόεδρο, εκπροσώπους παρατάξεων, και μέλη Δ.Σ. ΣΕΟΑΣΘ



Συνάδελφοι, τα προβλήματα είναι γνωστά και πολλά ενώ νέα συσσωρεύονται με τα οποία οι εργαζόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι όταν κάποια στιγμή τελειώσει η καραντίνα.
Οι εργοδότες και η κυβέρνηση τους δεν σταματούν ακόμα και εν μέσω πανδημίας με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου να περνούν το ένα αντεργατικό μέτρο μετά το άλλο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στον ΟΑΣΘ αποτελεί η ξαφνική μείωση του μισθού των συνάδελφων μας που ήρθαν μετατασσόμενοι από την ΕΛΒΟ ενώ εδώ και μήνες η διοίκηση αθετεί όρους της ΣΣΕ (βρεφονηπιακοί σταθμοί, επιδότηση φοίτησης τέκνων, δωροεπιταγές, ανανέωση επαγγελματικών διπλωμάτων κλπ) με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι μας να έχουν φτάσει στο απροχώρητο.

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στην άθλια κατάσταση του στόλου με τα 200 περίπου κυκλοφορούντα λεωφορεία και τις συνθήκες που επικρατούν μέσα σε αυτά με τον συγχρωτισμό των επιβατών, την σχεδόν παντελή έλλειψη ανταλλακτικών -που στις συγκεκριμένες συνθήκες είναι απολύτως αναγκαία- με τα ανάλογα αποτελέσματα στην επισκευή των λεωφορείων.

Θέτουμε ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα :

-Τι θα συμβεί όταν αρθεί το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας;;
-Που θα χωρέσει και πως θα μετακινείται ο κόσμος μέσα στα λιγοστά λεωφορεία που αποτελούν και σήμερα υγειονομικές βόμβες ;;
-Με δεδομένο ότι η άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν αποτελεί τη λήξη της πανδημίας, με πιο τρόπο θα προστατευτεί η υγεία των επιβατών και των εργαζομένων;;
-Μήπως την επόμενη μέρα τα ΜΜΜ αποτελέσουν ισχυρή εστία διασποράς του ιού;;

Για όλα τα παραπάνω δεν αρκούν μόνο η καταγραφή και η καταγγελία.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να δράσουν για να ανασχέσουν την επίθεση που δέχονται.
Προτείνουμε στη συζήτηση του Δ.Σ. να παρθεί απόφαση κινητοποιήσεων αρχικά με παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 28-4 μπροστά από τα γραφεία του Οργανισμού.
Στη συνέχεια και ανάλογα με τη στάση της διοίκησης του ΟΑΣΘ η απόφαση να μετατραπεί κλιμακωτά σε ολιγόωρη στάση εργασίας, στάση εργασίας μεγαλύτερης διάρκειας και τελικά έκτακτη Γ. Συνέλευση (εφόσον αυτό επιτραπεί το επόμενο διάστημα) και απεργιακή κινητοποίηση.

Στις 28 Απρίλη, εκατοντάδες Σωματεία και Συνδικάτα της χώρας, οργανώνουν ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι, με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού.
Kαλούμε το Δ.Σ. να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία αυτής της κινητοποίησης.
Σχετικά με την προετοιμασία της κινητοποίησης:
-Να προηγηθεί δελτίο τύπου προς τα ΜΜΕ που να αναλύει τα προβλήματα ένα προς ένα.
-Στην παράσταση διαμαρτυρίας να υπάρξει πανό του συνδικάτου που να πλαισιωθεί από μικρό αριθμό συναδέλφων και να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και οι σχετικές αποστάσεις.

Μένουμε ενωμένοι, μένουμε δυνατοί, και δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας και τις διεκδικήσεις μας!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός