Γραμματεία ΠΑΜΕ Ηρακλείου : Αλληλεγγύη στην κινητοποίηση των οδηγών τουριστικών γραφείων



Χαιρετίζουμε και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης. Αντιπροσωπεία της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ παραβρέθηκε στην κινητοποίηση που διοργάνωσε το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ερμής» , που απαιτούν την άμεση επαναπρόσληψή τους. Ένα αίτημα που είναι δίκαιο και κατακτημένο εδώ και χρόνια από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους. Η Κυβέρνηση και εργοδοσία όμως έχουν ήδη δείξει τις προθέσεις τους, αφήνοντας τόσους εργαζόμενους στην αβεβαιότητα, με πρόφαση τα μέτρα για την πανδημία.

Χαιρετισμό εκ μέρους της Γραμματείας απηύθυναν ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιάννης Γωνιανάκης, το μέλος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Βαγγέλης Σοφίου και ο πρόεδρος της ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ανδρέας Κριαράς που τόνισαν πως η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία, εκμεταλλευόμενη την πανδημία να προχωρήσει σε ισχυρό χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων.

Χτύπημα που είχε έτσι κι άλλως στο πρόγραμμα της, βρισκόταν στις κατευθύνσεις του ΣΕΒ όπως πχ η απελευθέρωση των απολύσεων, η παραπέρα ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, η απελευθέρωση ωραρίου κοκ.

Οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώσουν για άλλη μια φορά το μάρμαρο!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός