Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Διαδηλώσεις στα υπουργεία Εργασίας και Τουρισμού – Νέα κινητοποίηση στις 10 Ιούνη (VIDEO – ΦΩΤΟ)Κινητοποιήσεις στα υπουργεία Εργασίας και Τουρισμού πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι σε Επισιτισμό – Τουρισμό, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν 12 επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου στην Αττική καθώς και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι κρατούσαν πικέτες με μηνύματα αλληλεγγύης στο λαό των ΗΠΑ και καταδίκης της δολοφονίας του Τζ. Φλόιντ.

Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων, διεκδικούν: Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί. Να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου. Να καταργηθούν όλα τα πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών.

Αρχικά συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Εργασίας. Κατήγγειλαν την απουσία του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί για την κινητοποίηση από την προηγούμενη βδομάδα. Στη συγκέντρωση μίλησαν εργαζόμενοι και εκπρόσωποι επιχειρησιακών Σωματείων απαιτώντας από τον υπουργό να ακούσει τα αιτήματά τους.

Σε μια συμβολική κίνηση έβαψαν με κόκκινη μπογιά την είσοδο του υπουργείου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν το κόκκινο χαλί που στρώνει η κυβέρνηση σε ξενοδόχους και εργοδότες.

Αμέσως μετά ξεκίνησαν πορεία ως το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης απαιτώντας να σταματήσει το «κρυφτούλι» στα υπουργεία, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης να συναντήσουν την αντιπροσωπεία τους και να ακούσουν τα αιτήματα τους. «Ας έρθουν να μας πουν ότι οι οικογένειες μας θα ζήσουν με 9 ευρώ τη μέρα για τον επόμενο χρόνο», καταγγέλλουν. (Δείτε εδώ βίντεο)

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον υπουργό Χ. Θεοχάρη, στον οποίο επέδωσαν το υπόμνημα των 45 Σωματείων. Ο Χ. Θεοχάρης είπε ότι θα το διαβιβάσει στον υπουργό Εργασίας.

Ο αγώνας συνεχίζεται τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής Γ. Στεφανάκης και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του κλάδου στις 10 Ιούνη στις 12 μ. στο υπουργείο Εργασίας αλλά και στην κινητοποίηση Ομοσπονδιών και Σωματείων στις 11 Ιούνη στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής και αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους.

Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού ν. Αττικής: Συνεχίζουμε τον αγώνα
Τη συμμετοχή των εκατοντάδων εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό χαιρετίζει το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής και επισημαίνει:

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας.

Να ακυρωθούν οι χιλιάδες απολύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, να απαγορευτούν για το επόμενο διάστημα.

Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό.

Επαναπρόσληψη όλων των εποχικών στον επισιτισμό-τουρισμό, ξενοδοχεία.

Υποχρεωτική εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων στα ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα.

Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Να ενταχτούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι ελαστικά απασχολούμενοι.

Καμιά χρέωση σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για όλο το διάστημα της ανεργίας και για όσους είναι σε αναστολή σύμβασης. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.

 

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 680888Συνολικές αναγνώσεις:
  • 31Αναγνώσεις σήμερα:
  • 318071Συνολικοί επισκέπτες:
  • 27Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ