ΔΑΣ ΟΑΣΘ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΣΕ !!



Σε συνθήκες που μια ακόμη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους όλης της χώρας είναι σε εξέλιξη από την κυβέρνηση, θα περίμενε κάποιος ότι οι εκπρόσωποι των εργατών θα φρόντιζαν αν όχι να οργανώσουν την αντεπίθεση των εργαζομένων, τουλάχιστον να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τα τεκταινόμενα.

Ωστόσο στα πλαίσια του ΟΑΣΘ αυτό δεν θα συμβεί –αν εμείς οι συνάδελφοι δεν αντιδράσουμε- καθώς το προεδρείο του Συνδικάτου στο Δ.Σ. στις 28/5 με αφορμή πρόταση της ΔΑΣ για ΑΜΕΣΗ σύγκληση Γ. Συνέλευσης για το θέμα της νέας ΣΣΕ το αρνήθηκε !!!
Ο πρόεδρος κρύφτηκε πίσω από τις απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων (κυβέρνησης-ΕΟΔΥ κλπ.) και ενοχλημένος σφόδρα από το «παράλογο» αίτημα, επιτέθηκε στη ΔΑΣ !!

Το γεγονός ότι αυτή την περίοδο των «απαγορεύσεων» εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους και χώρους εργασίας συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις, διαδηλώνουν και απεργούν με πορείες και αιτήματα να μην πληρώσουν ξανά οι ίδιοι τη νέα οικονομική κρίση, μάλλον αφήνει την πλειοψηφία της διοίκησης του συνδικάτου παγερά αδιάφορη…..

Κατανοούμε την αντίδραση του προέδρου αφού μετά από τόσα ψέματα που έχει πει στους συναδέλφους όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχει το σθένος και το θάρρος να αντικρίσει για τελευταία φορά -πριν την συνταξιοδότηση του- τους εργαζόμενους στα μάτια και να τους πει την αλήθεια.
-Μια αλήθεια που «καίει» και «πονάει και –για ακόμα μια φορά- είναι πικρή.
-Μια αλήθεια που θα σπρώξει στην περαιτέρω φτώχεια τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους.
-Μια αλήθεια που δεν θα μπορεί να κρύψει την «επόμενη μέρα» της υπογραφής της ΣΣΕ.
Είναι η αλήθεια των αποφάσεων του Υπουργείου για μείωση της μισθοδοσίας για το 2020 κατά περίπου 3 εκ. ευρώ -και ότι άλλο προκύψει- καθώς ο πρόεδρος με την «πρόταση» του για Κωδικοποίηση των ΣΣΕ (ΚΣΣΕ) έχει βγάλει στη φόρα ΟΛΑ τα κεκτημένα δεκαετιών των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ προς «διαπραγμάτευση» με τη διοίκηση.

Από τη μία μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους, και από την άλλη πακτωλός επιδοτήσεων 32 δις ευρώ που θα μοιράσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση στους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι «λεφτά υπάρχουν» αλλά όχι για όλους !!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του προεδρείου που θέλει να υπογράψει την ΚΣΣΕ ΜΟΝΟ με απόφαση Δ.Σ. χωρίς τη σύγκληση Γ. Συνέλευσης να απαντήσουμε με συλλογή υπογραφών και να απαιτήσουμε να πραγματοποιηθεί Γ. Συνέλευση με βάση το Καταστατικό.
Η Γ. Συνέλευση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στα αμαξοστάσια -ή και σε άλλο χώρο- όπου θα μπορούσαν να τηρηθούν οι σχετικές αποστάσεις για να μην υπάρχει συγχρωτισμός.
Η τακτική του «ένας αποφασίζει για όλους» που μας έφερε μέχρι εδώ είναι χρεοκοπημένη και επικίνδυνη.
Κάποιοι θα φύγουν στη σύνταξη και οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με όρους και συνθήκες γαλέρας.

Να μην υποστούμε νέες μειώσεις μισθών αμαχητί, να μην κλείσει το συνεργείο στο Αμαξοστάσιο του Φοίνικα !!

ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!!

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός