Βόλεϊ: Μεγάλα τα προβλήματα των αμειβομένων αθλητών λίγο πριν την πρεμιέρα της Α1



Λίγες μέρες πριν το εναρκτήριο σερβίς των εγχώριων πρωταθλημάτων βόλεϊ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ) με σημερινή του επιστολή στα προεδρεία της Ένωσης Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΕΣΑΠ) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) μεταφέρει τα παράπονα των μελών του που σχετίζονται με την αντιμετώπιση που έχουν από κάποια ΤΑΑ (Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών). Παράλληλα, όμως εκφράζεται και ο προβληματισμός, καθώς, πριν καλά καλά «στεγνώσει το μελάνι» της πρόσφατης τριμερούς συμφωνίας, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, φαίνεται εμπράκτως ότι κάποιοι δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους τις προσπάθειες που καταβάλλονται από όλους για αλλαγή σελίδας και εξακολουθούν να μην αντιμετωπίζουν τους αθλητές ως συνεργάτες.

Στο κείμενο της επιστολής του ΠΑΣΑΠ, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Αθανάσιος Ψάρρας και ο Γενικός Γραμματέας, Αθανάσιος Τερζής, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι το σύνολο των ΤΑΑ έφερε προς υπογραφή, αδικαιολόγητα, τα συμβόλαια στους αθλητές προς υπογραφή μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Μάλιστα ωθούνται να υπογράψουν ως έναρξη της διάρκειας των συμβολαίων την 1η Οκτώβρη, παρά το γεγονός ότι οι προετοιμασίες των ομάδων ξεκινούν μέσα Αυγούστου και υπήρχε δέσμευση ότι για τους αθλητές που είχαν υπογράψει τις συμφωνίες τους πριν το Σεπτέμβρη, η έναρξη των συμβολαίων θα ήταν η 1η Σεπτέμβρη.

Παράλληλα, ορισμένα ΤΑΑ αρνούνται να υπογράψουν συμβόλαια με τους όρους που τα ίδια έχουν συμφωνήσει με τους αθλητές στα προ-σύμφωνα και τους εκβιάζουν για την υπογραφή συμβολαίων με χειρότερους οικονομικούς όρους. Σαν να μην έφτανε αυτό, αρνούνται να εντάξουν στα συμβόλαια συμφωνίες για την πληρωμή κατοικίας, φως, νερού κτλ, παρά το γεγονός ότι το έχουν συμφωνήσει.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός