Μπάσκετ – Κύπελλο: Συγκλονιστική πρόκριση του Παναθηναϊκού – Παραιτήθηκε ο Μπαρτζώκα



Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της ΚΑΕ Ολυμπιακός υπέβαλλε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το βράδυ της Πέμπτης, στο άδειο -λόγω τιμωρίας- ΟΑΚΑ, ο ανανεωμένος και νεανικός Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων (σ.σ. έπαιξε χωρίς τους Γκιστ, Μαυροκεφαλίδη, Νέλσον, Χαραλαμπόπουλο) και της προβληματικής εικόνας στα φιλικά προετοιμασίας, κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στο τέλος, επικρατώντας του Ολυμπιακού με 77-76 και να πάρει θριαμβευτικά την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «ερυθρόλευκοι» -που ήταν και το απόλυτο φαβορί στο πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της σεζόν, παρά τις γνωστές απουσίες των Παπαπέτρου και Ντάρντεν- έχασαν μέσα από τα χέρια τους το ματς, αν και είχαν διαφορά ασφαλείας 7 πόντων (75-68), 1 λεπτό πριν από τη λήξη. Ωστόσο, η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν «παραδόθηκε» και με μία απίστευτη ανατροπή (εκμεταλλευόμενη και τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού) έριξε στο «καναβάτσο» τον «αιώνιο» αντίπαλό της, σε ένα ματς που «έσπασαν» καρδιές.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Εστεμπάν Μπατίστα ήταν οι …ήρωες της τελευταίας στιγμής για τον Παναθηναϊκό. Αρχικά, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ισοφάρισε σε 75-75 με τρίποντη «βόμβα», 16» πριν από το τέλος, ενώ στη συνέχεια έδωσε εξαιρετική ασίστ στον νεοαποκτηθέντα Ουρουγουανό σέντερ, ο οποίος με κάρφωμα -σε σχεδόν «νεκρό» χρόνο- «έγραψε» το τελικό 77-76, αφού προηγουμένως ο Σλούκας ευστόχησε σε μία από τις δύο ελεύθερες βολές.

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε για τους θριαμβευτές ο Νίκος Παππάς, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού με 19 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν σε σκοράρισμα οι Μπατίστα (12π.) και Γιάνκοβιτς (11π.). Από πλευράς Ολυμπιακού, ξεχώρισαν οι Λοτζέσκι με 16 πόντους και Πρίντεζης (ο οποίος τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός δράσης για ένα μήνα) με 13.

Δεκάλεπτα: 17-14, 33-32, 49-60, 77-76

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Διαμαντάκος, Σλότερ 7, Μποχωρίδης 5 (1), Γιάνκοβιτς 11, Φώτσης 7 (1), Παππάς 19 (3), Μπλουμς 8 (2), Διαμαντίδης 8 (2), Μπατίστα 12 (7 ριμπάουντ).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6 (2), Χάντερ 6, Ντάνστον 10, Σπανούλης 12 (2), Μάντζαρης 3(1), Σλούκας 3 (6 ασίστ), Λαφαγιέτ 7(1), Λοτζέσκι 16 (4/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Πρίντεζης 13 (9 ριμπάουντ).

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός