Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας : Έχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε οργανωμένα και συλλογικά. Κανένας μόνος!



Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας στις 15/06/20 έκανε κινητοποίηση στο πολυκατάστημα ATTIKA στην Πανεπιστημίου, με αίτημα να πάρει πίσω η εταιρεία το μέτρο που εφαρμόζει στους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, όπως επίσης να μην υπάρξει καμία αναστολή αδειών και να πληρωθούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι.

Κάτω από τη δυναμική παρέμβαση του σωματείου η διοίκηση του ΑΤΤΙΚΑ αποδέχτηκε το αίτημα του για συνάντηση, που είχε ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα. Στην συνάντηση τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΑ έθεσαν ξεκάθαρα τα αιτήματα τους και την απόφαση του να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι η εργοδοσία να πάρει πίσω την εκ περιτροπής εργασία, να δοθούν κανονικά οι άδειες σε όλους τους εργαζόμενους και να πληρωθούν. Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα δεχτούμε να πληρώσουν για ακόμα μια φορά τα σπασμένα της κρίσης τους οι εργαζόμενοι.

Από τη μεριά της η διοίκηση του ΑΤΤΙΚΑ επικαλούμενη “ζημίες” το προηγούμενο διάστημα δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ πιλοτικά και με γνώμονα την κατάσταση της οικονομίας θα εξετάσει αν θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα όσα προβλέπονται από τις ΠΝΠ. Ενώ στο ζήτημα της αναστολής αδειών σφύριξε αδιάφορα λέγοντας ότι “δεν γνωρίζει κάτι και θα το κοιτάξει”!

Είναι κοροϊδία να εμφανίζονται ως πληγέντες επιχειρήσεις και να μιλάνε για “ζημιές” τα πολυκαταστήματα ATTIKA, όπου μόλις το Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου κατέγραφαν αύξηση κερδών 3.2 εκατομμύρια ευρώ! Κέρδη τα οποία αποκομίσανε από την εκμετάλλευση των εργαζομένων, την εξαντλητική δουλειά τους, τα σμπαραλιασμένα ωράρια, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις λευκές νύχτες, τις μαύρες Παρασκευές, τα εορταστικά ωράρια. Οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί τεράστια πίεση και τρομοκρατία, με το ζόρι καλύπτουν βασικές τους ανάγκες και η εργοδοσία με θράσος μιλά για τα κέρδη και επενδύσεις εκατομμυρίων,

Οι μειώσεις μισθών, οι απολύσεις έρχονται για να μείνουν. Είναι ψέμα ότι με το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας θα διασφαλιστούν θέσεις εργασίας. Πληρώσαμε πολλά όλα τα προηγούμενα χρόνια! Να πληρώσουν οι εργοδότες από τα κέρδη που τους βγάλαμε!

Συνάδελφοι, για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται πως μόνο με την πάλη μας, οργανωμένα, συλλογικά και με ψηλά το κεφάλι μπορούμε να διεκδικήσουμε την κάλυψη των αναγκών μας! Να απαιτήσουμε να μη γίνει καμία μείωση των μισθών μας, να εξασφαλιστεί το εισόδημα μας και να μη γίνει καμία απόλυση.

Έχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε οργανωμένα και συλλογικά. Κανένας μόνος!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός