ΔΑΣ ΟΑΣΘ: Η διοίκηση του ΟΑΣΘ καλλιεργεί την ξενοφοβία και τον ρατσισμό !



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 16-6-2020

Πλήρης επιβεβαίωση της ΔΑΣ ΟΑΣΘ όταν τον φετινό Φεβρουάριο σε ανακοίνωση της έγραφε ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ καλλιεργεί τον ρατσισμό και την ξενοφοβία!

http://das-oasa.gr/?p=19190#more-19190

Τότε καταγγείλαμε περιστατικό όπου ο ΟΑΣΘ επιστράτευσε την υπηρεσία security για να κάνει έλεγχο εισιτηρίων ΜΟΝΟ σε μετανάστες (που δεν είναι στα καθήκοντα της υπηρεσίας security).
Οδηγός του οργανισμού που αντιτέθηκε σε αυτό κλήθηκε από τον ΟΑΣΘ να απολογηθεί διότι σύμφωνα με παλαιότερη εγκύκλιο δεν τους προέτρεψε –τους μετανάστες- να κόψουν εισιτήριο!

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ το «χόντρυνε» και μετά από 6 μήνες (!!) επέβαλε στον οδηγό την ποινή των δύο ημερών πρόστιμο δηλ. να εργαστεί δύο ημέρες χωρίς να πληρωθεί !!
(που ακούστηκε να δουλεύεις και να μην πληρώνεσαι, μήπως ζούμε στη δουλοκτητική κοινωνία;)

Με την απόφαση της αυτή που υπογράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος Ιωάννης Ρετζεπέρης η διοίκηση του ΟΑΣΘ καλύπτει ρατσιστικές συμπεριφορές και δίνει αέρα στα πανιά σε κάθε ρατσιστή, μισάνθρωπο και φασίστα που στοχοποιεί τους ξένους.

Τίποτα δεν διδάχθηκε η διοίκηση του Οργανισμού από αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.
Η στοχοποίηση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων είναι ρατσισμός.
Ο έλεγχος εισιτηρίων ΜΟΝΟ για ξένους είναι ρατσισμός.
Η τιμωρία ανθρώπων που αντιτίθενται στο ρατσισμό είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
Αυτή είναι η διοίκηση του ΟΑΣΘ, ρατσιστές και φασίστες.
Ας τους χαίρονται το κόμμα τους η ΝΔ, ο πρωθυπουργός τους Κ. Μητσοτακης και ο Υπουργός τους Κ. Καραμανλής που τους διόρισαν σε «υπεύθυνες» θέσεις κρατικών Οργανισμών.
Τέτοιο είναι και το κράτος που υπηρετούν !

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ δεν τα κάνει όλα αυτά τυχαία. Έχει τις στοχεύσεις της ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση της δείχνει και κάτι άλλο, δείχνει εκνευρισμό….

Ο ΟΑΣΘ έχει διακηρύξει εδώ και καιρό ότι θέλει να μειώσει παραπέρα τις αποδοχές και τα δικαιώματα των εργαζομένων της.
Επειδή οι εργαζόμενοι είναι θορυβημένοι από τις κινήσεις της διοίκησης (μείωση μισθών, κλείσιμο συνεργείων, παράδοση συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ κλπ) σε αυτό το πλαίσιο επιχειρεί να σπείρει την τρομοκρατία και το φόβο σε όποιον αντιστέκεται στις μεθοδεύσεις και στις αυθαιρεσίες της.

Είναι γελασμένη η διοίκηση αν νομίζει ότι οι ποινές και οι τιμωρίες που επιβάλει θα κάμψουν το ηθικό και την αγωνιστικότητα όσων παλεύουν για αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, ισοτιμία, ανθρωπιά, δημοκρατία, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακά δικαιώματα.

Θα βρίσκει συνέχεια μπροστά της το ταξικό κίνημα και θα εκτίθεται.
Η τρομοκρατία, ο ρατσισμός, ο φασισμός και το μίσος δεν θα περάσουν στους χώρους εργασίας !!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός