Κάλεσμα για την οργάνωση της πάλης



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ
ΙΟΥΝΗΣ 2020

Συνάδελφοι-σες.
Στα ήδη οξυμένα προβλήματα των προηγούμενων ετών ήρθε να προστεθεί και η πρωτόγνωρη για όλους μας πανδημία.
Το κεφάλαιο, η μεγαλοεργοδοσία βρήκε την ευκαιρία να απαιτήσει να παρθούν επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα που εδώ και χρόνια ζητούσε από τις κυβερνήσεις αλλά η λαϊκή αντίσταση «φρενάριζε».

Εκτός από την κυβέρνηση σύμμαχο βρήκε και τη νέα πλειοψηφία που ηγείται στην ΓΣΕΕ μετά το συνέδριο παρωδία τον Φλεβάρη του 2020.Αναμεσά τους και οι πρόεδροι των σωματείων μας (Σιορίκης-Ραυτόπουλος). Όλοι μαζί λοιπόν κεφάλαιο-κυβέρνηση-πλειοψηφία ΓΣΕΕ πατώντας στον φόβο και τις ανάγκες που η δική τους πολιτική έχει δημιουργήσει, προωθώντας την «ατομική ευθύνη» των εργαζομένων στηρίζουν, όπου βρεθούν και όπου σταθούν τα αντεργατικά μέτρα των Π.Ν.Π που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση της Ν.Δ με την στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Οι αγώνες δεν είναι «αλά καρτ» όπως κάποιοι νομίζουν.
Ούτε «μετά θα τα πούμε», ούτε «ο προσκυνημένος θα δει ψωμάκι» είναι λογικές που αρμόζουν στην ιστορία της εργατικής τάξης της χώρας μας και ειδικά στον κλάδο μας.

Χωρίς καμιά έκπληξη, είδαμε τώρα που χαλάρωσαν τα μέτρα της καραντίνας, να βγαίνουν σα τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή διάφοροι «αγωνιστές» (άρωμα εκλογών στο συνδικάτο), ζητώντας να μάθουν ποιές είναι οι θέσεις και τι έκαναν οι παρατάξεις για τα προβλήματα του κλάδου. Μάλλον η καραντίνα τόσων χρόνων μακριά από αγώνες (ούτε καν σε ταξική κατεύθυνση) τους δυσκολεύει ακόμα και να ανοίξουν τα μάτια τους να διαβάσουν ανακοινώσεις, να δουν κινητοποιήσεις, πανό σε Α/Σ.

Γνωρίζουν λοιπόν όλοι καλά, ακόμα και αυτοί που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, ότι οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρωνόμαστε στις επιτροπές αγώνα του Π.Α.ΜΕ σε όλους τους χώρους των Αστικών συγκοινωνιών από την πρώτη στιγμή της κρίσης της πανδημίας, συνεχίσαμε όπως πάντα, να ενημερώνουμε και να μπαίνουμε μπροστά ώστε να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας όλων των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού.

Πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις σε όλες τις Διευθύνσεις των αμαξοστασίων καθώς και στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης της ΟΣΥ.

Απαιτήσαμε και καταφέραμε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο που του καταθέσαμε έγγραφο με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Κύριο αίτημα, σε αυτές τις συνθήκες, ήταν η στελέχωση (προσλήψεις) με ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό όλων των ιατρείων στα Α/Σ και δημιουργία νέων υποδομών όπου δεν υπάρχουν για την πρόληψη και προστασία της υγείας των εργαζομένων.

Την λήψη ουσιαστικών, πρόσθετων μέτρων, για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών (πύκνωση δρομολογίων- κλείσιμο του χώρου του οδηγού με ειδικό υλικό) που έχουν ως προϋπόθεση την διαφύλαξη της υγείας των ίδιων των εργαζομένων και των επιβατών.

Κορύφωση των δράσεων η απεργιακή κινητοποίηση την Πρωτομαγιά από το Π.Α.ΜΕ, την ώρα που κυβέρνηση, ΓΣΕΕ και υπόλοιπες παρατάξεις είτε προσπάθησαν να εμποδίσουν την Απεργία, είτε κρατούσαν σιγή ιχθύος .

Συνάδελφοι χωρίς καμιά (για άλλη μια φορά) έκπληξη, δεν είδαμε να γίνεται συζήτηση από καμία παράταξη για την ΣΣΕ της οποίας η παράταση της μετενέργειας τελειώνει στο τέλος του μήνα Ιουνίου, που έπρεπε ήδη τα σωματεία μέσα από μαζικές διαδικασίες να έχουν διαμορφώσει πλαίσιο αιτημάτων. Ως παράταξη έχουμε αιτηθεί στα Δ/Σ των σωματείων να συνεδριάσουν και να ορίσουν Γ.Σ ,χωρίς όμως ανταπόκριση από τις πλειοψηφίες…

Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να μην είμαστε πάλι αυτοί που θα πληρώσουν την κρίση τους.
Σας καλούμε να μην ενδώσετε στον οποιοδήποτε αποπροσανατολισμό που θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για την εργασία μας.
Μη δώσουμε, για άλλη μια φόρα με την αποχή μας, «εν λευκώ» το μέλλον μας στη πλειοψηφία των κυβερνητικών παρατάξεων και των συμμάχων τους.

Συνάδελφοι –σες.
Ουδέποτε κάναμε και ούτε θα κάνουμε κινήσεις εντυπωσιασμού προσπαθώντας να κερδίσουμε την υποστήριξη σας και να «στρογγυλέψουμε» τα προβλήματα και τη λύση τους.

Ο αγώνας που δίνουμε καθημερινά μέσα από τις επιτροπές του Π.Α.ΜΕ είναι αγώνας όλων των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο , χωρίς σωτήρες.

Είναι αγώνας δύσκολος αλλά και ο μόνος τρόπος να βάλουμε φραγμό στον εργατικό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν.

Σε αυτόν τον αγώνα σας καλούμε.

Απέναντι στο κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυβέρνηση.

Σε ταξική – αγωνιστική κατεύθυνση, σε σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του, την αντιλαϊκή πολιτική, να παλέψουμε για:

• Προστασία της υγείας εργαζομένων κι επιβατών
• Επισκευή και ανανέωση του στόλου
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα
• Πύκνωση δρομολογίων ειδικά στις ώρες αιχμής.
• Μείωση του ωραρίου 7ωρο-5ημερο-35ωρο
• 4 ώρες δουλειάς σε συνθήκες καύσωνα χωρίς καμία μισθολογική μεταβολή
• Υπογραφή τώρα Σ.Σ.Ε. με όρους που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας και θα διασφαλίζει τα δικαιώματα μας.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ.
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25/06 ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΑΠΟ 07:00-10:00 ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός