ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ: Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σωματείων, φορέων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να βάλει «στο γύψο» τις εργατικές κινητοποιήσεις με τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

«Όσοι επιχείρησαν ιστορικά να βάλουν στο γύψο τους αγώνες των εργαζομένων έσπασαν τα μούτρα τους. Το ίδιο θα συμβεί και με τους σημερινούς κυβερνώντες που εκπροσωπούν τα συμφέροντα του ΣΕΒ, των μεγαλοεπιχειρηματιών. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε» σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων Cosmote E Value Αττικής.

«Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα» τονίζει το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού ν. Λάρισας.

Η ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «η πρόθεση παρέμβασης στις διαδηλώσεις συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και τους αγώνες του στο γύψο».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» σημειώνει ότι «ο περιορισμός των διαδηλώσεων και ειδικά στην παρούσα περίοδο δεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια», καθώς «πέρα από το σταθερό και διαχρονικό »πόθο» των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, σήμερα έρχεται να δέσει με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα που προωθούνται σε όλα τα επίπεδα με αφορμή την πανδημία».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» σημειώνει πως «οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα».

Το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «φέρνουν ξανά το χωροφύλακα μέσα στα σωματεία, στους φοιτητικούς συλλόγους, στις διαδηλώσεις, στις συνελεύσεις».

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας αναφέρει ότι «θα φροντίσουμε και αυτός ο νόμος να μείνει στα χαρτιά».

«Τα μέτρα αυτά δεν θα περάσουν, θα καταργηθούν στην πράξη», επισημαίνει η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

«Το δικαίωμα της απεργίας, των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο! Οι αγώνες δεν θα μπουν στο γύψο», διαμηνύει το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Πειραιά – Αττικής και Νήσων.

«Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμά μας στις διαδηλώσεις και την απεργία», υπογραμμίζει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Ν. Ζακύνθου.

«Δεσμευόμαστε ότι, μαζί με τους εργαζόμενους που αγωνίζονται, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας, θα αχρηστέψουμε στην πράξη τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ακόμα και αν αυτή καταφέρει να το κάνει νόμο του κράτους», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ν. Θεσσαλονίκης.

«Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα», αναφέρει το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Λάρισας.

«Το δημοκρατικό δικαίωμα να διαδηλώνουμε, ο λαός μας το κατέκτησε με πολλούς διαχρονικούς αγώνες και δεν θα το απεμπολήσουμε», επισημαίνει το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πρέβεζας.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός