«Αυτό το υπουργείο δεν είναι της Υγείας, είναι του Νιάρχου και της χορηγίας» – Αγωνιστική «υποδοχή» στον υπουργό Υγείας (ΦΩΤΟ)



Από τη σημερινή κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ

Από τη σημερινή κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ
Με το σύνθημα «Αυτό το υπουργείο δεν είναι της Υγείας, είναι του Νιάρχου και της χορηγίας», οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ, μαζί με το Σωματείο τους, «υποδέχτηκαν» αγωνιστικά τον υπουργό Υγείας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κρήτη, το πρωί της Παρασκευής.

«Τέρμα πια στην κοροϊδία, μονιμοποιήσεις στα νοσοκομεία» και «Μπλοκάκια, συμβάσεις, συνεργεία, κάνατε γαλέρες τα νοσοκομεία», ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναξαν οι εργαζόμενοι και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στο σαλόνι του ΠΑΓΝΗ όπου είχαν συγκεντρωθεί, «υποδεχόμενοι» αγωνιστικά τον Βασίλη Κικίλια κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι, μαζί με το Σωματείο τους, κατήγγειλαν την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από το χώρο του νοσοκομείου, ενώ διαμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους για ένα καθολικά, δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή κινητοποίηση το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ αναφέρει τα εξής:

«Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΠαΓΝΗ χαιρετίζει τη μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων κατά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο.

Η μαζική παρουσία των εργαζομένων απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι δεν τσιμπάνε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να συναινέσουν σε αυτήν την πολιτική. «Δώστε λεφτά για Πρόνοια – Υγεία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία». Με συνθήματα, όπως αυτό, διεκδικήσαμε λύσεις στα σοβαρά προβλήματα των δημόσιων δομών Υγείας.

Στην κινητοποίηση καταγγείλαμε την πολιτική των κυβερνήσεων στο χώρο της Υγείας, που ευθύνεται για τα οξυμένα προβλήματα και τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, καθώς και την προσπάθεια αποπροσανατολισμού των υγειονομικών και των ασθενών με «φιέστες» και προσχηματικούς «διαλόγους», όπως προσπάθησε χωρίς επιτυχία να στήσει ο υπουργός Υγείας και σήμερα.

Παρά την προσπάθεια του υπουργού να εμφανίσει ένα λαϊκό προφίλ και μια εικόνα προσφιλή στα ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι δεν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα ζητώντας απαντήσεις στα φλέγοντα ζητήματα του χώρου της Υγείας.

Στις επίμονες ερωτήσεις για προσλήψεις και για την ένταξη στα ΒΑΕ τήρησε σιγήν ιχθύος.

Το σωματείο εργαζομένων δεν πρόκειται να γίνει χειροκροτητής αυτής της πολιτικής.

Δεν χαρίζουμε τίποτα. Διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν με κριτήριο τις ανάγκες μας. Λέμε όχι στους σχεδιασμούς που μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.

Διεκδικούμε τώρα:

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές Υγείας. Ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό των μονάδων ΠΦΥ, ώστε να λειτουργούν πλήρως σε 24ωρη βάση.

• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων.

• Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

• Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

• Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

• Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση».

Κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αντρέα Κοκοσάλη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ παραβρέθηκε στην κινητοποίηση του Σωματείου και μετέφερε τη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα καταδίκασε την κυβέρνηση για την προκλητική παρουσία αστυνομίας και ΜΑΤ στο χώρο του νοσοκομείου και κάλεσε τους μαχόμενους υγειονομικούς με την οργανωμένη πάλη τους να αφήσουν στα χαρτιά το κατάπτυστο κυβερνητικό νομοσχέδιο, που επιδιώκει την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός