ΚΡΗΤΗ: Νέες κινητοποιήσεις και δράσεις σήμερα των εργαζομένων σε Τουρισμό – Επισιτισμό και Μεταφορές



Από τη σημερινή νέα απεργιακή περιφρούρηση στο αεροδρόμιο στο Ηράκλειο

Από τη σημερινή νέα απεργιακή περιφρούρηση στο αεροδρόμιο στο Ηράκλειο


Για τρίτη συνεχόμενη μέρα συνεχίζουν σήμερα την απεργία τους, με καθολική συμμετοχή οι εργαζόμενοι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων της Κρήτης, απέναντι στην άρνηση των εργοδοτών να συνεχίσουν να υπάγονται στο εργασιακό καθεστώς που απορρέει από την τοπική κλαδική ΣΣΕ που έληξε στις 30/6, παραπέμποντάς τους στην ΕΓΣΣΕ, με αποτέλεσμα να χάνουν μια σειρά από δικαιώματα και κατακτήσεις. Οι εργαζόμενοι οδηγοί διεκδικούν την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης.

Και σήμερα Παρασκευή, από το πρωί, περιφρουρώντας την απεργία τους οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων της Κρήτης, μετά από κάλεσμα του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής», έχουν συγκεντρωθεί έξω από το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται ο Γιάννης Γωνιανάκης, μέλος της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και ο Θανάσης Οικονόμου, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές. Στις 6.30 μ.μ. μαζικές αντιπροσωπείες σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα μεταβούν στο χώρο της απεργιακής περιφρούρησης στο χώρο του αεροδρομίου, προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των οδηγών των τουριστικών λεωφορείων.

Αγωνιστικές δράσεις από σωματεία
Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου προχωρά σε συναυλία για τους εργαζόμενους του κλάδου, σήμερα Παρασκευή στις 8 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Στο πλαίσιο της συναυλίας θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη ανάγκης για τους εργαζόμενους του κλάδου που πλήττονται σοβαρά καθώς είτε παραμένουν χωρίς κανένα εισόδημα, είτε με ελάχιστο εισόδημα. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου.

Στα Χανιά, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Επιμελητήριο Χανίων, όπου θα παρευρεθεί σε σύσκεψη φορέων ο υπουργός Τουρισμού, καλούν σήμερα Παρασκευή όλους τους εποχικά εργαζόμενους ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων – Μαγείρων Χανίων και η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Απαιτούν τη στήριξη των εργαζομένων του κλάδου και υπογραμμίζουν την ανάγκη μαζικοποίησης της πάλης.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός