ΔΑΣ ΟΑΣΘ: Προς πρόεδρο του Δ.Σ. του ΣΕΟΑΣΘ και τους επικεφαλής των παρατάξεων



Συνάδελφοι η κατάσταση είναι γνωστή σε όλους.
Η διοίκηση του ΟΑΣΘ με τις πλάτες της κυβέρνησης προχωρά με μέθοδο και βήμα-βήμα στην κατάργηση δικαιωμάτων και κεκτημένων των εργαζομένων.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ με το «έτσι θέλω» δεν εφαρμόζει θεσμικά δικαιώματα που προβλέπονται στην τελευταία ΣΣΕ (Βρεφονηπιακούς σταθμούς, επιδόματα φοιτητών, κατασκηνώσεις κλπ.)
Ως ΔΑΣ ΟΑΣΘ κρίνουμε, ότι με την τελευταία της απόφαση για την διακοπή της παροχής γάλακτος σε όσους εργάζονται στα ΒΑΕ υπερέβη τα εσκαμμένα.
Υπενθυμίζουμε ότι όλα αυτά γίνονται σε ένα κλίμα γενικευμένης επίθεσης από την κυβέρνηση εναντίον των εργαζομένων και των λαϊκών δικαιωμάτων.
Ήδη οι οδηγοί σχολικών λεωφορείων έχουν εξαιρεθεί από τα ΒΑΕ το προηγούμενο διάστημα ενώ το υπουργείο Εργασίας έχει επανασυστήσει τη γνωστή και από παλαιότερα επιτροπή του κ. Μπεχράκη για να πετσοκόψει και άλλα επαγγέλματα και ειδικότητες από τη σχετική λίστα των ΒΑΕ.

Η κάθε διοίκηση του ΟΑΣΘ βάζει το αντεργατικό της λιθαράκι υπονομεύοντας το μέλλον των εργαζομένων και η κάθε νέα διοίκηση που διορίζεται είναι χειρότερη από την προηγούμενη.

Θεωρούμε -με βάση την προηγούμενη εμπειρία μας- ότι με συναντήσεις «κορυφών» και επαφές «υψηλού επιπέδου» όχι μόνο δεν πρόκειται να λυθεί κανένα πρόβλημα αλλά ως εργαζόμενοι θα ζήσουμε ένα νέο γύρο με απώλειες κεκτημένων που μπορεί να είναι ίδιος ή και χειρότερος από τον προηγούμενο.

Η μόνη λύση -που αποτελεί μονόδρομος- για τους εργαζόμενους, σε τέτοιες περιόδους όπου ο αντίπαλος εργοδότης είναι αδιάλλακτος, είναι οι κινητοποιήσεις.

Προτείνουμε καταρχήν το προεδρείο του συνδικάτου ως πλειοψηφία να καταγγείλει τον ΟΑΣΘ αρχικά στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας και να ζητήσει τριμερή συνάντηση.

Επίσης στο σημερινό Δ.Σ. να παρθεί ομόφωνη απόφαση για έναρξη κινητοποιήσεων με τη μορφή αρχικά παραστάσεων διαμαρτυρίας και κλιμακώνοντας -αν η διοίκηση συνεχίζει να αδιαφορεί- με στάσεις εργασίας και τελικά με 24η ή 48η ΑΠΕΡΓΙΑ !!

Στο πλαίσιο των αιτημάτων των κινητοποιήσεων πρέπει να περιλαμβάνονται και ζητήματα που αφορούν τη συγκοινωνία.
Η καθημερινή ταλαιπωρία των επιβατών, η ιδιωτικοποίηση του συγκοινωνιακού έργου, το θέμα της πανδημίας και οι ευθύνες της κυβέρνησης με την αύξηση των κρουσμάτων και τις πιθανές επιπτώσεις που αυτό θα επιφέρει το επόμενο διάστημα για επιβάτες και εργαζόμενους είναι ζητήματα που μας αφορούν όλους.

Στη αντεργατική λαίλαπα που έρχεται με φόρα απαντάμε με

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ !!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΑΣ ΟΑΣΘ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός