Για τις εξελίξεις μετά τις παρεμβάσεις για τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Parnis Palace»



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Κάτω από την παρέμβαση του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, των σωματείων και φορέων της περιοχής που στάθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων, η εργοδοσία του ξενοδοχείου «Parnis Palace» εκπλήρωσε σημαντικό μέρος των απαιτήσεων των εργαζομένων καταβάλλοντας δεδουλευμένες οφειλές τους. Δεσμεύτηκε για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων εργασιακών κανονισμών απέναντι στους εργαζόμενους.

«Το ότι οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στο συνδικάτο τους, έδειξε ότι μόνο η οργανωμένη πάλη, η συλλογικότητα και η αγωνιστική διεκδίκηση μπορούν να βάλουν στοπ στην εργοδοτική αυθαιρεσία», τονίζει το Συνδικάτο.

«Η απόφαση των εργαζομένων στο να κινητοποιηθούν στο ξενοδοχείο «Parnis» έφερε αποτέλεσμα, αναγκάζοντας την εργοδοσία όχι μόνο να εκπληρώσει τα αιτήματά τους, αλλά και να πάρει το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχθούν να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας και τρομοκρατίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Το Συνδικάτο, ύστερα από απόφαση των εργαζομένων, αναστέλλει τη σημερινή κινητοποίηση και καλεί τους συναδέλφους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Καλούμε, καταλήγει, «όλους τους εργαζόμενους σε επισιτιστικά καταστήματα και ξενοδοχεία να οργανωθούν στο Συνδικάτο μας και να παλέψουμε σαν μια γροθιά.

Κανένας συνάδελφος μόνος του απέναντι στην ασυδοσία κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Οργάνωση παντού να ‘ρθουν τα πάνω κάτω».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός