Ισόπαλη 1-1 με τη Φινλανδία η Εθνική



Μια Εθνική Ελλάδος με άλλη ταυτότητα, λόγω των πολλών απουσιών αλλά και των αλλαγών του προπονητή της, έμεινε ισόπαλη 1-1 με τη Φινλανδία στο Ελσίνκι για τη 2η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2016 που θα γίνει στη Γαλλία.

Το συγκρότημα του Κλαούντιο Ρανιέρι παρουσιάστηκε με καινούργια τακτική και νέα πρόσωπα και παρόλο που η εμφάνιση που έκανε μπορεί να χαρακτηριστεί μέτρια, η νέα σύνθεση έδειξε ότι μπορεί να βγάλει κάπου.

Το ματς

Στο πρώτο μέρος η Εθνική παρουσιάστηκε καλύτερη και μπήκε πιο ορεξάτη στον αγώνα, στο 10′ ο Αθανασιάδης έχασε την πρώτη ευκαιρία να φέρει τους διεθνείς μας μπροστά στο σκορ, κάτι όμως που έκανε με επιτυχία ο Καρέλης, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση που επικράτησε στην άμυνα της φινλανδικής ομάδας, ευνοούμενος από τις κόντρες και με ένα δυνατό σουτ με το αριστερό πόδι, με εξωτερικό φάλτσο, έδωσε το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα, δικαιώνοντας μέχρι στιγμής τον Κλαούντιο Ρανιέρι για τις αλλαγές – εκπλήξεις που έκανε στο σημερινό παιχνίδι.

Στη συνέχεια η εικόνα της Εθνικής ήταν σαφώς καλύτερη, ενώ είχε μια ακόμη καλή στιγμή λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (43′) για το 0-2, όταν οι Τοροσίδης – Μαυρίας – Μανιάτης συνεργάστηκαν πολύ καλά, αλλά το βολ πλανέ του τελευταίου δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο μέρος αντίθετα το γκολ στο 54′ του Ούρμε πάγωσε την Εθνική μας που καθ’ όλη τη διάρκεια του δεύτερου αν και είχε την κατοχή, δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά. Ο Ιταλός κόουτς άλλαξε το σύστημα σε 3-5-2, βάζοντας τον Καρέλη στο πλάι του Κλάους, με τον Μαυρία να παραχωρεί την θέση του στον Μόρα. Όχι βέβαια ότι άλλαξε κάτι δραματικά στην εικόνα της «γαλανόλευκης», που προσπάθησε να πιέσει για το δεύτερο γκολ, αλλά θα μπορούσε και να το δεχτεί πίσω σε κάποιες περιπτώσεις.

Για την Εθνική πλέον το ματς με την Βόρειο Ιρλανδία -η οποία έχει φτάσει τους έξι βαθμούς καθώς επικράτησε με 2-0 των Νήσων Φερόε- στις 14/11 στο Γ’ Καραϊσκάκης είναι μονόδρομος αν θέλει να μην μπει σε περιπέτειες για την πρόκριση της.

Στο άλλο ματς η Ρουμανία έφερε 1-1 με την Ουγγαρία στο Βουκουρέστι, σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από πολλά επεισόδια.

Φινλανδία (Παατελάινεν): Μάενπα, Χούρβε, Τοΐβιο, Μοϊσάντερ, Αρκίβουο, Σπαρβ, Χετεμάι (46′ Χαμαλάινεν), Ερεμένκο, Ρινγκ, Ρίσκι (89′ Ταΐνιο), Πούκι (70′ Πογιανπάλο).

Ελλάδα (Ρανιέρι): Καρνέζης, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Μανιάτης, Καρέλης (80′ Σαμαράς), Μαυρίας (70′ Μόρας), Αθανασιάδης (84′ Μήτρογλου).

Δηλώσεις Ρανιέρι και ποδοσφαιριστών

Ο Ιταλός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος, Κλαούντιο Ρανιέρι είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ισοπαλία 1-1 με τη Φινλανδία πως αυτή είναι μία ομάδα του μέλλοντος.

«Ήταν δύσκολο ματς γιατί η Φινλανδία είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα. Παίξαμε πολύ καλά, δώσαμε τη μάχη μας. Στο ματς με τη Ρουμανία δεν ήμασταν καλοί και δεν είχαμε τον κόσμο μας. Η Φινλανδία μας πίεσε. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο και τώρα πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο ματς. Εμείς πρέπει να παίξουμε για να νικήσουμε τη Β. Ιρλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον κόσμο στο πλευρό μας αλλά και εδώ στο ματς της Φινλανδίας με τη Ρουμανία θα γίνει μάχη».

Για τι του άρεσε και τι όχι από την αποψινή Εθνική: «Αυτή είναι η ομάδα του μέλλοντος. Μ’ άρεσε το πώς αγωνίστηκαν οι νέοι παίκτες σε ένα τόσο δύσκολο ματς όπως το αποψινό. Μου άρεσε επίσης το πώς συνδέθηκαν με τους έμπειρους αλλά και το πώς υποστήριζαν οι υπόλοιποι από τον πάγκο. Δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα».

Για το αν υπάρχει κόστος στο να χτίζεις μια ομάδα: «Παρακολουθώ τις προπονήσεις. Περίμενα μια μεγάλη μάχη και τις προηγούμενες ημέρες προσπάθησα να επιλέξω τους παίκτες που ταίριαζαν περισσότερο σε αυτό το ματς. Όπως πήραμε έναν βαθμό σήμερα θα μπορούσαμε να τον χάσουμε».

Ο διεθνής αμυντικός Σωκράτης Παπασταθόπουλος είπε: «Είναι σημαντικός ο βαθμός και μην ξεχνάμε ότι αυτή η ομάδα θα περάσει και από την έδρα μας, η ομάδα ξεκίνησε πολύ καλά, τα παιδιά που αγωνίστηκαν έδωσαν το 100 % πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι μια νέα αρχή, έχουμε πολλούς νέους παίκτες και σε κάθε παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι», είπε.

Παράλληλα, ο Νίκος Καρέλης που σημείωσε γκολ στο ντεμπούτο του τόνισε: «Είμαι χαρούμενος για την προσπάθεια όλων των παιδιών, μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη με ένα δεύτερο γκολ, δεν τα καταφέραμε και οι Φινλανδοί ισοφάρισαν, ενώ για το μέλλον της Εθνικής υπογράμμισε: «Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Όλοι προσπθούμε για το καλύτερο και όπως είπα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με την Β. Ιρλανδία».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός