Θεατρικές παραστάσεις στο θέατρο «Αργώ»



Την εξαιρετικά επίκαιρη θεατρική παράσταση «Οι Αγνοούμενοι. Μια ενδιαφέρουσα ζωή» του Βασίλη Κατσικονούρη, παρουσιάζει η Καλλιτεχνική Εταιρεία ΑΡΓΩ από τις 9 Οκτώβρη στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου «Αργώ» (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, τηλ: 210-5201.684). Το έργο γράφτηκε το 2005, με αφορμή το δράμα των αγνοούμενων της Κύπρου, και έθεσε σε χρόνο φαινομενικά ανύποπτο τα θέματα της μνήμης και της άγνοιας, σε μια εποχή γενικευμένης λήθης και ευδαιμονισμού που βίωναν και η Κύπρος και η Ελλάδα. 

Το έργο ανέβηκε τον περασμένο Ιούνη στο πλαίσιο του προγράμματος των Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων «Αγνοούμενοι 1974 – Αγνοούντες 2014», που οργάνωσε η Καλλιτεχνική Εταιρεία ΑΡΓΩ για μία επετειακή παράσταση στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», και η οποία έτυχε θερμής υποδοχής.

Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα. Μουσική: Τάσος Δημόπουλος. Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Παίζουν: Αιμιλία Υψηλάντη, Αλέξανδρος Σταύρου, Μαρία Τσαρούχα. Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00, και Κυριακή στις 19.15.

Το έργο «Οι Γυναίκες της Καλάμα» θα παρουσιαστεί από 22 Οκτώβρη έως 18 Δεκέμβρη, στο «Αργώ». Χιλή 1973. Λίγο μετά το πραξικόπημα του Πινοσέτ. Τέσσερις διαφορετικές ιστορίες γυναικών. Τις ενώνει ένα γεγονός. Η εξαφάνιση των αγαπημένων τους προσώπων από τις απολυταρχικές δυνάμεις. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη δύναμη; Σκηνοθεσία: Μαρίνα Νατιώτη. Video: Ελένη Κορακάκη. Μουσική video και μουσική παράστασης: Σίσσυ Βλαχογιάννη. Παίζουν: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Μαρίνα Νατιώτη, Άννα Παπαδάκη, Γεωργία Κούρτη. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.15 .

Μια ιστορία μνήμης για το δράμα των αγνοούμενων της Κύπρου αφηγείται ο συγκλονιστικός μονόλογος «Ο Γυιός μου ο Ελπήνορας» του Δημήτρη Λέντζου, που θα παρουσιαστεί φέτος στο θέατρο «Αργώ» από την 1η Νοέμβρη, και θα παίζεται κάθε Σάββατο στις 19.15 . «Η ελπίδα είναι η φύτρα της ζωής», μονολογεί η μάνα του αγνοούμενoυ. Καμένη στο φως του φονιά Ιούλη, σαν άλλη μυροφόρος κάτω από ένα αδειανό σταυρό στη μέση ακριβώς του κόσμου, μπροστά στις απαγορευμένες γραμμές των συνθηκολογημένων, μπροστά στα σύνορα της λήθης και τη συνήθεια της απώλειας, δεν έχει τίποτε πια να περιμένει στον καμένο κάμπο, δεν έχει τίποτε πια να ζητήσει από τις συναινέσεις και τις καταφάσεις των πραγματιστών, των ρεαλιστών, των χειροκροτητών. Ένας μονόλογος για τον αγνοούμενο Ελπήνορα, αλλά και για την ίδια την ιστορία, πικρό καρπό της σοδειάς του πολέμου. Το έργο γράφτηκε από τον Δημήτρη Λέντζο ειδικά για τα σαράντα χρόνια από την εισβολή, και ανέβηκε στο θέατρο «Αργώ» παρουσία αντιπροσώπων των Συλλόγων των Αγνοουμένων, που ήρθαν από την Κύπρο τον περασμένο Ιούνη (30/6). Μουσική: Νεοκλής Νεοφυτίδης. Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Ερμηνεύει η Αιμιλία Υψηλάντη.

«Τα Παραμύθια το ‘σκασαν» του Νίκου Χανιωτάκη, ένα παραμυθένιο Amber Alert για παιδιά 5 – 13 ετών, παρουσιάζεται από τις 19 Οκτώβρη και κάθε Κυριακή στις 11.00 π.μ. στην παιδική Σκηνή του «Αργώ». Ένας 7μελής θίασος παίζει ζωντανή μουσική, χορεύει και τραγουδά σε σκηνοθεσία της Νέλλης Πουλοπούλου. Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, ο Κοντορεβιθούλης, η Σταχτοπούτα, ο Χάνσελ και η Γκρέτελ, το σκάνε από το σπίτι τους και συναντιούνται στο Μαγικό Δάσος των Μαριονεττών, όπου μαζί με ένα μυστήριο γεράκο διαμορφώνουν ένα καινούργιο παραμύθι.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός