ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη στήριξη του δίκαιου αγώνα τους (ΦΩΤΟ)



Από τη σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης

Από τη σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης


Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δίκαιο απεργιακό αγώνα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων της Κρήτης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Στη συγκέντρωση καλούσε με απόφασή του το Εργατικό Κέντρο του νομού, μετά από πρόταση που κατέθεσε στη διοίκησή του η ΔΑΣ.

Συσπειρωμένοι στο Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής» και έχοντας στο πλευρό τους σωματεία και φορείς, οι εργαζόμενοι οδηγοί συνεχίζουν για 25η μέρα την απεργία τους, με πάρα πολύ υψηλή συμμετοχή, παρά τις εργοδοτικές πιέσεις και απειλές που κλιμακώνονται καθώς αυξάνεται η τουριστική κίνηση στο νησί. Ήδη μάλιστα αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους και τη Δευτέρα 27 Ιούλη.

Δίνουν έτσι αγωνιστική απάντηση στην εργοδοσία, η οποία αρνείται να υπογράψει εκ νέου την Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έληξε στις 30 Ιούνη, παραπέμποντας τους εργαζόμενους στα ψίχουλα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και στο χτύπημα μιας σειράς δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Απέναντι στην προσπάθεια της εργοδοσίας και διαφόρων επιτελείων να καλλιεργήσουν το λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό» -χαρακτηριστική είναι η κατηγορία από εργοδοτική ένωση ότι η απεργία των οδηγών αποτελεί… «έλλειψη τουριστικής συνείδησης»!- η χθεσινή συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου έστειλε δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων οδηγών.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί στήριξης του απεργιακού αγώνα. Εκ μέρους των ταξικών σωματείων που στέκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των απεργών, χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, Γιάννης Γωνιανάκης, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Δημήτρης Βουρλιώτης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Δημόκριτος Σαλούστρος, αναδεικνύοντας την ανάγκη να ενισχυθούν η αλληλεγγύη και ο συντονισμένος αγώνας απέναντι στην αντεργατική επίθεση. Ειδικότερα ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ενημέρωσε ότι για τις επόμενες μέρες ετοιμάζονται επίσης αγωνιστικές παρεμβάσεις για τους εποχικούς εργαζόμενους στο αεροδρόμιο.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός