ΔΑΣ-ΟΑΣΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΔΙΕΚΠΑΙΡΕΩΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ



                                 

                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ          12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2020

Προς τα μέλη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ.

«Ο λύκος την τρίχα αλλάζει, το χούι δεν τ’ αλλάζει».
Έτσι μπορούμε να περιγράψουμε την πρακτική της πλειοψηφίας της ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ. Μπροστά στις εκλογές του Σωματείου, επιλέγει για ακόμα μια φορά, να πάει απευθείας στην τρίτη Γενική Συνέλευση έχοντας προκηρύξει δύο «εικονικές» στις 11/9 και στις 17/9, χωρίς στάση εργασίας, Αυτό δείχνει ότι δεν θέλει οι εργαζόμενοι να συζητήσουν τις ραγδαίες εξελίξεις στον κλάδο των αστικών συγκοινωνιών και την ιδιωτικοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε που αφορούν μέτρα προστασίας της υγείας μας, της υγιεινής και της ασφάλειας γενικότερα.
Γι’ αυτό θέλει να οδηγήσει τον χώρο σε μια Γ.Σ. διεκπαιρεωτικού χαρακτήρα και με όσο το δυνατόν λιγότερο “ακροατήριο”. Χωρίς ουσιαστική συζήτηση των προβλημάτων και αντιπαράθεση θέσεων, που κάτι τέτοιο μόνο τους εργαζόμενους θα ωφελήσει.
Η κουβέντα μεταξύ «συγγενών και φίλων» βολεύει την πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου.
Ακολουθούν αυτή την τακτική για να μη δώσουν λογαριασμό στους εργαζόμενους για τα πεπραγμένα τους κατά την προηγούμενη διετία. Για την ηττοπάθεια και τον συμβιβασμό που καλλιεργούν στον κλάδο.
Ο εργαζόμενος σε ένα αγωνιστικό, δημοκρατικό, εργατικό σωματείο που ανταποκρίνεται
στο ρόλο του, δεν έχει το ρόλο του ακροατή αλλά εκείνον του πρωταγωνιστή, που συμμετέχει ενεργά, έχει λόγο και άποψη την οποία καταθέτει στη Γενική Συνέλευση.
Σε ένα σωματείο όμως που μπαίνει μπροστά για να υπερασπιστεί και να διεκδικήσει δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Μπαίνει μπροστά για να παλέψει για τα προβλήματα κι όχι να γίνεται γρανάζι της εταιρείας αναπτύσσοντας πελατειακές σχέσεις με τμήμα των εργαζομένων, ξεπλένοντας έτσι τις πολιτικές των κυβερνήσεων στην πλάτη του συνόλου των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού.
Οι στείρες αντιπαραθέσεις που λαμβάνουν χώρα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καλλιεργούν τον αποπροσανατολισμό από τα κύρια ζητήματα.
“Οι άλλοι θερίζουν κι η Γιαννούλα ασπρίζει” λέει ο λαός.
Από κοινού, όλες οι παρατάξεις που διοικούν το σωματείο, σύσσωμοι καταψηφίζουν κάθε πρόταση της ΔΑΣ για συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων με την αγωνιστική κινητοποίηση των συναδέλφων.
Καταγγέλλουμε την τακτική της πλειοψηφίας του Δ.Σ. και απευθυνόμαστε στους συναδέλφους.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΠΑΡΑΡΤΉΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΤΑΞΙΚΑ.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΔΑΣ-ΟΑΣΑ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός