«Ο αγώνας των μαθητών είναι και δικός μας αγώνας»



Στο πλευρό των μαθητών που κινητοποιούνται για να προστατεύσουν την υγεία και τα μορφωτικά τους δικαιώματα, δηλαδή των παιδιών των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, στέκονται Σωματεία, Εργατικά Κέντρα και άλλοι φορείς. Δηλώνουν πως ο αγώνας αυτός είναι και δικός τους και καλούν τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν στους αγωνιζόμενους μαθητές.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των μαθητών, σημειώνοντας πως «είναι πρώτα από όλα και δικός μας αγώνας! Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και εργαζόμενοι, όλοι μαζί διεκδικούμε υγειονομικές και παιδαγωγικές προϋποθέσεις για πραγματικό μάθημα με μέτρα ασφαλείας, με άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, με περισσότερες αίθουσες ώστε να μην ξεπερνάνε τα τμήματα τους 15 μαθητές».

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου χαιρετίζει και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα και τις κινητοποιήσεις των μαθητών της Σάμου, υπογραμμίζοντας: «Η κυβέρνηση έβγαλε τους μαθητές στο δρόμο! Έχει ευθύνη για τις τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία, ενώ συνεχίζει τη διαχρονική αντιεκπαιδευτική πολιτική και κοροϊδεύει ότι προστασία από τον κορονοϊό είναι μόνο η μάσκα, το παγουρίνο και η »ατομική ευθύνη»».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους μαθητές. «Με τις μαζικές κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματά τους ξεμπρόστιασαν την κυβερνητική προπαγάνδα και υποκρισία πως δήθεν νοιάζεται για το ότι τα σχολεία είναι κλειστά. Αντί η κυβέρνηση να μοιράζει εκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους, να ικανοποιήσει αυτές τις διεκδικήσεις τους: Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να βρεθούν νέες σχολικές αίθουσες, να προσληφθούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στην καθαριότητα για τα σχολεία», αναφέρει.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης χαιρετίζει «τους μαθητές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, απαιτώντας να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε κάθε σχολείο».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός