Για την επίσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε αμαξοστάσιο των Αστικών Συγκοινωνιών



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

31-10-2020

Σε μια περίοδο που η Κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προωθεί την ιδιωτικοποίηση των Αστικών Συγκοινωνιών κι ανατρέπει εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα, ενώ ετοιμάζει νέα επίθεση στο δικαίωμα της Απεργίας, η επίσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο αμαξοστάσιο του κόκκινου μύλου δεν αποτελεί παρά μόνο πρόκληση για τους εργαζομένους στις Αστικές Συγκοινωνίες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το νόμο που βάζει εμπόδια στο δικαίωμα της Απεργίας το Φλεβάρη του 2018 κι έβγαζε παράνομους και καταχρηστικούς απεργιακούς αγώνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση έφερε και ψήφισε έναν «ολοκληρωμένο» νόμο ιδιωτικοποίησης, με όρους fast track το 2018. Ψήφισε το νόμο για να μπουν τα ΚΤΕΛ και η ιδιωτική επιχειρηματική δράση στην αστικές συγκοινωνίες.

Αυτό το νόμο συμπλήρωσε η Κυβέρνηση της ΝΔ, προωθώντας ακόμη περισσότερο την απελευθέρωση των Μεταφορών. Με νέο νόμο βάζει ακόμη περισσότερα εμπόδια στο δικαίωμα της Απεργίας, νομιμοποιεί τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.

Αυτούς τους νόμους, στηρίζουν με τη στάση τους ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, ΜΕΤΑ- ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ στις Αστικές Συγκοινωνίας.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αξιοποιήσει επικοινωνιακά τα προβλήματα που υπάρχουν στις αστικές συγκοινωνίες τώρα που βρίσκονται στο επίκεντρο της κοινωνικής ανησυχίας και συζήτησης λόγω της επικίνδυνης εξέλιξης του κορονοϊού.

Δεν χαρίζουμε σε κανέναν το δικαίωμα να εργαζόμαστε με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες.

Εμείς οι εργαζόμενοι δεν ξεχνάμε!

Η αναμέτρηση είναι ταξική και προϋποθέτει σύγκρουση με τις πολιτικές και τα κόμματα του κεφαλαίου.
Δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε αποφεύγοντας τις παγίδες που στήνουν οι «φίλοι» των εργαζομένων στις Αστικές Συγκοινωνίες.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Η οργάνωση Απεργιακής κινητοποίησης σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ήδη απόλυτη προτεραιότητα.
ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός