ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ : Αποφάσισαν απεργία στις 26 Νοέμβρη για άμεσα μέτρα προστασίας της υγεία του λαού και ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Απεργία στις 26 Νοέμβρη αποφάσισαν τα Εργατικά Κέντρο Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής.

Δεν είναι δυνατόν, αναφέρει το ΕΚ Αθήνας, «την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει lockdown, την ίδια στιγμή να επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου! Στις κρίσιμες συνθήκες που διανύουμε καλούμε τα σωματεία μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Παλεύουμε για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού. Στις κρίσιμες συνθήκες που διανύουμε καλούμε τα σωματεία μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Παλεύουμε για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού».

Ενώ το Εργατικό Κέντρο Πειραιά τονίζει: «Καλούμε σε απεργιακό αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας, των δικαιωμάτων και της ζωής των εργαζομένων. Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να καταθέσει αυτό το αντεργατικό έκτρωμα που αφορά τα εργασιακά και τον συνδικαλιστικό νόμο. Η κατάσταση στους εργαζόμενους στον Πειραιά είναι στο απροχώρητο. Οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες, τα »υγειονομικά πρωτόκολλα» κόβονται και ράβονται κατά παραγγελία των εργοδοτών. Με τις ευλογίες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας η πανδημία σαρώνει στο λιμάνι. Ταυτόχρονα η ανεργία και η εντατικοποίηση των εργαζομένων από την εργοδοσία χτυπάνε κόκκινο».

«Απαντάμε με απεργία στην επίθεση στα δικαιώματά μας και στην ζωή μας. Όλοι στον αγώνα για την υγεία, τη ζωή και τα δικαιώματα μας», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής.

Το πρόγραμμα δράσης

Το πρόγραμμα δράσης έχει ως εξής:

Ημέρα δράσης την Τρίτη 10 Νοέμβρη για την προστασία της υγείας του λαού, της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Προτείνουν με ευθύνη κάθε σωματείου να οργανωθούν δράσεις στους χώρους δουλειάς πλατιάς ενημέρωσης και διεκδίκησης των αιτημάτων. Καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων, στις 4 μ.μ., στο υπ. Υγείας (για Αθήνα). Στον Πειραιά, στις 10 το πρωί κινητοποίηση στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και στις 2 μ.μ. κινητοποίηση στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά. Στην Ανατολική Αττική, θα γίνουν συμβολικές παρεμβάσεις στα Κέντρα Υγείας της περιοχής και σε εργασιακούς χώρους.

Παράσταση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) την Τετάρτη 11 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας με σκοπό η κυβέρνηση να μην καταθέσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Συμμετέχουν στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη.

Ημέρα δράσης την Πέμπτη 19 Νοέμβρη για τις αστικές συγκοινωνίες σε συντονισμό με τα σωματείου του χώρου».

Όλες οι δράσεις θα παίρνουν υπόψη όλες τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων για την προστασία της υγείας. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός