Πάρτε μέτρα τώρα για την προστασία της υγείας μας. Τέρμα τα ψέματα και η κοροϊδία.



ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/Σ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/Σ Π.ΡΑΛΛΗ

ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ο. ΣΥ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19

ΝΟΕΜΒΡΗ 2020 ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.

Συνάδελφοι, -ισσες, η πανδημία του κορωνοϊού θεριεύει με χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς καθημερινά, με ευθύνη της κυβέρνησης από την πολιτική που έχει εφαρμόσει όλο το προηγούμενο διάστημα μέχρι και σήμερα. Αντίστοιχη είναι και η ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για
την άσχημη κατάσταση στα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς που οργιάζει πραγματικά η εργοδοσία.

Ειδικά, στο χώρο των Αστικών Συγκοινωνιών, η πολιτική που έχει εφαρμοστεί διαχρονικά τόσο από τις προηγούμενες όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική και επικίνδυνη κατάσταση, ιδιαίτερα σ’ αυτές τις συνθήκες, τόσο για μας τους εργαζομένους , όσο και για τους ανθρώπους του μόχθου που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.). Η διαρκής λειτουργία των Αστικών Συγκοινωνιών με σχέση κόστους – οφέλους, η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, η εντατικοποίηση της εργασίας μας, η περικοπή γραμμών π.χ. Β18-Γ18, και η εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της μετακίνησης έχουν μετατρέψει τα Μ.Μ.Μ. σε υγειονομικές βόμβες.

Η κυβέρνηση παίζει κυριολεκτικά στα ζάρια την υγεία και τη ζωή εργαζομένων και επιβατών αφού αρνείται πεισματικά και προκλητικά να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που έχει προβάλει η παράταξη της ΔΑΣ-ΟΑΣΑ για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Αιτήματα που έχουμε διατυπώσει από την πρώτη κιόλας μέρα εκδήλωσης του πρώτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού και οι διοικήσεις των εταιρειών σε ΟΣΥ-ΣΤΑΣΥ και η κυβέρνηση δεν τα ικανοποιούν γιατί όπως λένε κοστίζουν.

Αρνητική εξέλιξη αυτής της επικίνδυνης πολιτικής είναι η αύξηση των κρουσμάτων σε εργαζόμενους στις Αστικές Συγκοινωνίες αφού τις τελευταίες μόνο μέρες νόσησαν επιβεβαιωμένα από κορωνοϊό 16 συνάδελφοί μας στην Ο.ΣΥ. Επιβεβαιώνεται η ανάγκη ουσιαστικών μέτρων και από τις τοποθετήσεις
ειδικών επιστημόνων και των εποπτών Δημόσιας Υγείας που μετά από αυτοψία επισημαίνουν ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πύκνωσης δρομολογίων και αποσυμφόρησης γιατί τα Μ.Μ.Μ. αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

Σε όλες αυτές, όμως, τις αγωνιώδεις φωνές – εργαζομένων και επιστημόνων – η κυβέρνηση κωφεύει συνειδητά και προκλητικά. Αξιοποιεί την πανδημία για να προχωρήσει το αντεργατικό – αντιλαϊκό σχέδιο ιδιωτικοποίησης των Αστικών Συγκοινωνιών. Ένα σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια μέσα από νόμους που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις και αυτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (ΚΙΝ.ΑΛ.) το 2011 και αυτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2018 και αυτή της Ν.Δ. το Φλεβάρη του 2020.

Η κυβέρνηση σταθερά προσανατολισμένη και αποφασισμένη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου , ιδιωτικοποιεί τις Αστικές Συγκοινωνίες » μπουκώνοντας » ταυτόχρονα τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο με » ζεστό » κρατικό χρήμα, ενώ οι συνέπειες που θα επιφέρει αυτή η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης θα είναι οδυνηρή τόσο για τους εργαζόμενους στις Αστικές Συγκοινωνίες και τις εργασιακές τους σχέσεις όσο και για τους επιβάτες με αύξηση της ταλαιπωρίας τους και του κόστους μετακίνησής τους. Την αιτία δηλαδή της απαξίωσης των Αστικών Συγκοινωνιών, η κυβέρνηση θέλει με το ζόρι να την επιβάλλει ως λύση.

Συνάδελφοι, -ισσες, είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Οι εξελίξεις επιβάλουν οι εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες να ακουστούν. Διεκδικούμε:

α) Πύκνωση δρομολογίων για την αποφυγή του συγχρωτισμού, και επαναφορά των γραμμών Β-18, Γ18, 847.

β) Χρηματοδότηση των Αστικών Συγκοινωνιών για επισκευή του υπάρχοντος στόλου οχημάτων και αγορά νέων σύγχρονων οχημάτων και συρμών.

γ) Άμεσες προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η κυβέρνηση κοροϊδεύει προκλητικά την κοινωνία και τους εργαζόμενους με τις ελάχιστες προσλήψεις που έχει προκηρύξει οι οποίες δεν αποτελούν ούτε καν σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις συγκοινωνιακές ανάγκες που υπάρχουν.

δ) Συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στις Αστικές Συγκοινωνίες. Καθημερινή απολύμανση σε οχήματα και εγκαταστάσεις.

ε) Επίταξη των ΚΤΕΛ και των ιδιωτικών τουριστικών λεωφορείων για όσο το επιβάλουν οι υγειονομικές ανάγκες της πανδημίας και μέχρι την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων.

στ) Όχι στην ιδιωτικοποίηση των Αστικών Συγκοινωνιών. Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα σε όλο το δίκτυο των Αστικών Συγκοινωνιών.

Συνάδελφοι,-ισσες η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ικανοποίηση των αιτημάτων μας δεν παίρνει άλλη αναβολή.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020 ΣΤΙΣ
10:00 π.μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ο.ΣΥ. λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μας , με μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις.
Απόφαση συμμετοχής στις κινητοποιήσεις για εκείνη τη μέρα έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Λαυρεωτικής.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός