Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

«Η υγεία των εργατών είναι πάνω από τα κέρδη των καπιταλιστών»Από την απεργιακή περιφρούρηση του ΣΕΤΤΑ στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στις 26/11/2020

Από την απεργιακή περιφρούρηση του ΣΕΤΤΑ στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στις 26/11/2020


«Πριν λίγες μέρες συνάδελφος οδηγός στα ΕΛΤΑ COURIER διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και αυτή τη στιγμή βρίσκεται διασωληνομένος στον Ευαγγελισμό», αναφέρει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ), υπογραμμίζοντας ότι τις τελευταίες μέρες «Το Συνδικάτο δέχεται καθημερινά καταγγελίες από συναδέλφους που έχουν έντονη ανησυχία και φόβο αφού δεν έχουν γίνει μαζικά τεστ ύστερα από το επιβεβαιωμένο κρούσμα, παρά μόνο μία απολύμανση η οποία μάλιστα έγινε και με καθυστέρηση!»

Το ΣΕΤΤΑ, συνεχίζει «Σε τηλεφωνική παρέμβαση που έκανε στους αρμόδιους της εταιρείας για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, ζήτησε να γίνουν άμεσα μαζικά τεστ και συχνές απολυμάνσεις σε οχήματα και χώρους δουλειάς. Η απάντηση που πήραμε ήταν πως έχει γίνει ήδη απολύμανση μόνο στο χώρο δουλειάς, όσο για τα τεστ είναι κάτι πολύ κοστοβόρο για την επιχείρηση και δεν μπορεί να το αντέξει. Είναι απαράδεκτοι».

«Συνάδελφοι», επισημαίνει, «εμείς λέμε ότι η ζωή μας δεν είναι κόστος η ζωή μας είναι πολύτιμη! Με τον δικό μας ιδρώτα κερδίζει η επιχείρηση, η δουλεία μας χτυπάει κόκκινο κάθε μέρα σε εξαντλητικά ωράρια και δουλειά στην πρώτη γραμμή!».

«Απαιτούμε εδώ και τώρα συχνές απολυμάνσεις σε οχήματα, χώρους δουλειάς, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας!», καταλήγει το ΣΕΤΤΑ.(διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 720929Συνολικές αναγνώσεις:
  • 329Αναγνώσεις σήμερα:
  • 331004Συνολικοί επισκέπτες:
  • 173Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ