Μαρτυρίες δυο γιατρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας (VIDEO)



Τις μαρτυρίες τους για την αντιμετώπισης της Πανδημίας μίλησαν στο «Sputnik» o Γιώργος Φερεντίνος, γιατρός, ειδικευόμενος καρδιολογίας μέλος ΔΣ Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και η Αγγελική Μπαλαδήμα, καρδιολόγος και εντατικολόγος – επιμελήτρια β’ στα επείγοντα του νοσοκομείου.

Αναφέρονται στην ανάγκη ενίσχυσης του νοσοκομείο με προσωπικό τόσο για τον κορονοϊό όσο και για τις άλλες ασθένειες αφού τα τακτικά χειρουργεία μειώθηκαν κατά 80%. Σημειώνουν την ανάγκη για μαζικό και προληπτικό έλεγχος όλων των υγειονομικών καθώς την 1η Δεκέμβρη περίπου 100 υγειονομικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και μπήκαν σε καραντίνα. Μίλησαν για την αγωνία που βιώνουν οι ασθενείς, οι οικογένειες αλλά και οι γιατροί της πρώτης γραμμής και υπογραμμίζουν ότι άμεσα πρέπει να ενισχυθούν τα νοσοκομεία διότι όπως σημειώνουν είμαστε αρκετά πίσω από τις ανάγκες.

Επίσης τονίζουν ότι είναι ευθύνη του κράτους να προστατέψει τους ανθρώπους απέναντι σε έναν εχθρό όπως είναι μια πανδημία. Είναι ευθύνη του κράτους να ενημερώνει αποτελεσματικά τους πολίτες του και σημειώνουν πως η ατομική ευθύνη έχει όρια, εκεί που ξεκινάει η κρατική ευθύνη.

(Δείτε εδώ video)

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός