Μεγάλες ελλείψεις σε μέσα προστασίας σε Θριάσιο Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας της Δυτικής Αττικής



Τους σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία εκατοντάδων εργαζομένων και ασθενών στο Θριάσιο Νοσοκομείο, αλλά και στα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων, από τις μεγάλες ελλείψεις σε Μέσα Ατομικής Προστασίας, επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» και ζητά την άμεση κάλυψή τους.

Σημειώνει ότι στο Θριάσιο Νοσοκομείο «στις κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου, ακόμα και στις ΜΕΘ και κλινικές COVID, υπάρχουν ελλείψεις σε γάντια και μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας, όπως αποδεικνύεται από τα αλλεπάλληλα έγγραφα της Ορθοπαιδικής και της Ουρολογικής – ΩΡΛ κλινικής, της Β’ Παθολογικής Κλινικής και του Αναισθησιολογικού Τμήματος. Αγανάκτηση μας προκαλεί η συνεχιζόμενη άρνηση της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ να εξασφαλίσει τα αναγκαία Μέσα Ατομικής Προστασίας, με αποκαλυπτικό παράδειγμα το έγγραφο της 2ης ΥΠΕ, με το οποίο απορρίπτεται το αίτημα του ΓΝΕ «ΘΡΙΑΣΙΟ» για χορήγηση μασκών υψηλής προστασίας».

Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις και στις υπόλοιπες δημόσιες μονάδες Υγείας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, όπου αν και υπάρχουν θετικά κρούσματα σε ασθενείς και εργαζόμενους, σύμφωνα με καταγγελίες, χορηγείται μια μάσκα σε κάθε εργαζόμενο για ολόκληρη 8ωρη βάρδια και δύο μάσκες στους γιατρούς για 24ωρη εφημερία.

«Είναι φανερό ότι, αν και αυξάνεται συνεχώς η εξάπλωση της επιδημίας μέσα στις δημόσιες μονάδες Υγείας, υγειονομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες έχουν νοσήσει, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να μην παίρνει -έστω και τώρα- ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζομένων και ασθενών και να απειλεί με πειθαρχικές κυρώσεις συναδέλφους που έχουν νοσήσει», σημειώνει το Σωματείο και απαιτεί να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες για επαρκή Μέσα Ατομικής Προστασίας και να εξασφαλισθεί πλήρης και επαρκή κρατική χρηματοδότηση στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός