Έξω οι ιδιώτες από τη συγκοινωνία.



 

               

 Επιτροπή Αγώνα Α/Σ Ανθούσας         23-12-2020

Έξω οι ιδιώτες από τη συγκοινωνία.

Οι επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης τμήματος του συγκοινωνιακού έργου το οποίο θα συνεχιστεί, (με τούς ιδιώτες να τρίβουν τα χέρια τους και να ράβουν βαθιές τσέπες) έχει δυσκολέψει τη ζωή των οδηγών του αμαξοστασίου (όπως είχε γίνει και με το κλείσιμο του Ελληνικού) αφού αναγκάζονται να μεταβάλλουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Ταυτόχρονα δημιουργούνται προβλήματα στην υγεία τους από την κούραση που επιβάλλουν οι συνθήκες μετακίνησής από και προς την εργασία, με περισσότερες ώρες στο δρόμο και μεγαλύτερη εντατικοποίηση από την έλλειψη προσωπικού και λεωφορείων.

Πρέπει άμεσα να γίνει επανασχεδιασμός και ανακατανομή των γραμμών πού θα έχει το κάθε αμαξοστάσιο με βάση κυρίως την γεωγραφική κατανομή και τις ανάγκες του κάθε αμαξοστασίου για να εξυπηρετεί την κάθε περιοχή με τους ανάλογους τύπους λεωφορείων.

Έτσι θα περιοριστεί λίγο το αλισβερίσι μεταξύ διοίκησης και συνδιοικούντων συνδικαλιστών που βλέπουν τους εργαζόμενους ως «πελατάκια» για την προσωπική τους ιδιοτέλεια αφού δυστυχώς κάποιοι εργαζόμενοι ικανοποιούνται να βλέπουν το δέντρο και να χάνουν το δάσος.

Ίσως γι’ αυτό παραμένει χωρίς αρχή και τέλος η κατανομή των γραμμών.

Δεν μπορεί ένα περιφερειακό αμαξοστάσιο όπως της Ανθούσας που φτιάχτηκε για να εξυπηρετήσει όλη την βορειοανατολική Αττική, τώρα να παίζει το «γύρω γύρω όλοι» αποκλειστικά στο κέντρο της Αθήνας.

Στα μέτρα προστασίας της υγείας των συναδέλφων που αρνείται πεισματικά λόγω κόστους η κυβέρνηση και η διοίκηση περιλαμβάνεται και η σωστή κατανομή γραμμών και οχημάτων.

Όσο δύσκολο και αν του είναι ο υπουργός να ασχοληθεί εκτός από τα ΚΤΕΛ και το μοίρασμα κρατικού χρήματος στους ιδιώτες, πρέπει να το κάνει.

Του θυμίζουμε ότι δεν είμαστε σκλάβοι, ούτε ζώα να δουλεύουμε και να τρώμε μόνο.

Δεν θα ζούμε για να πηγαινοερχόμαστε ώρες ατελείωτες στη δουλειά.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός