ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΌΛΛΕΫ: ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ



 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΌΛΛΕΫ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ         27 Δεκέμβρη 2020                                          

 

Η Κυβέρνηση και η διοίκηση της ΟΣΥ με τη  ανοχή της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας 

(ΣΑΚ, ΔΑΚΕ,ΕΝΑΝ) χτυπάνε μια στο καρφί και μια στο πέταλο.

Για να κρύψει τις ευθύνες της για την διαλυτική κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες χρυσώνει το χάπι στους εργαζόμενους με αντίτιμο την κανονική τους άδεια. 

Με μεθοδεύσεις επιχειρούν να μπαλώσουν όπως – όπως τις τεράστιες ελλείψεις στις αστικές συγκοινωνίες και να βάλουν κάτω από το χαλί τις εγκληματικές ευθύνες τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Με απανωτούς νόμους (πάνω από 1000) πληρώσαμε τα σπασμένα της κρίσης με τσάκισμα των κατακτήσεων μας, με μειώσεις των μισθών μας. Έκοψαν τον 13ο και 14ο μισθό προσωρινά όπως μας έλεγαν, λόγω των μνημονίων και  σήμερα που η χώρα τάχα βγήκε από τα μνημόνια όχι μόνο δεν πήραν τίποτα πίσω από τα αντεργατικα μέτρα, αλλά βρίσκουν την ευκαιρία να φορτώσουν κι άλλα. 

Αξιοποιούν την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία μας οδήγησαν οι ίδιοι εκβιάζοντας μας, την ώρα που η εργοδοσία μας οφείλει χιλιάδες μέρες ανάπαυσης και για να δώσει μια μέρα άδεια πιέζει και εκβιάζει ταυτόχρονα για να κόψει μια άλλη. 

Σ’αυτό το κλίμα κάθε χρόνο τέτοιες μέρες κυβέρνηση και εργοδοσία κάτι σκαρφίζεται πατώντας στην οικονομική μας ανέχεια.

Αυτός όμως που συμβαίνει φέτος έχει ξεπεράσει κάθε όριο, η κυβέρνηση και η εργοδοσία, (σε συνεργασία με τις πλειοψηφίες των σωματείων) εισάγουν νέες πρακτικές στην χειραγώγηση των εργαζομένων. 

Τα στελέχη της εταιρείας για να διασφαλίσουν και να ενισχύσουν τις θέσεις τους, για να στηρίξουν την αντιλαϊκή πολιτική, επιχειρούν να παρουσιάσουν (πλασματικό) αυξημένο συγκοινωνιακό έργο πάνω στις πλάτες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. 

Δεν δίστασαν χωρίς καμία αιτιολογία να αναστείλουν τις άδειες ειδικού σκοπού γνωρίζοντας ότι τα σχολεία είναι κλειστά, γνωρίζοντας ότι τα παιδιά χρειάζονται βοήθεια στην τηλεκπαίδευση, αδιαφορώντας για τις οικογένειες μας.

Δεν δίστασαν να αρνηθούν άδεια για θάνατο συγγενικού προσώπου, αλλά και να του βάλουν εμπόδια να βρει ρεπό από συνάδελφο.

Αδιαφορούν για τη ζωή μας, είναι αδίστακτοι.

Η Επιτροπή αγώνα του ΠΑΜΕ σε παρέμβαση την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στην υποδιεύθυνση ζήτησε εξηγήσεις για την άθλια εργοδοτική πρακτική.

Απαιτήσαμε την καταβολή δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους χωρίς προϋποθέσεις κι αστερίσκους.

Επιβεβαιώθηκε ότι με  εκβιασμούς και παραμύθια έσυραν τους εργαζόμενους στη δουλειά αναστέλλοντας τις κανονικές άδειες με αναδρομική ισχύ και ουσιαστικά σχεδόν όλες τις ειδικού σκοπού. 

Στην απαίτηση μας να παρουσιαστεί η  απόφαση που  επί 6 μέρες κανείς δεν είχε δει και δημιουργήθηκε κλίμα σύγχυσης στο χώρο, μας απάντησαν ότι δεν υπάρχει και την περιμένουν κάποια στιγμή. 

Στα εύλογα ερωτήματα των εργαζομένων ποιούς αφορά, με ποιο σκεπτικό, μέχρι πότε, τι εμπεριέχει η απόφαση που αναστέλλει τις άδειες δεν είχαν απάντηση παρά μόνο φανταστικά σενάρια. 

Το νομοσχέδιο παραχωρεί το διευθυντικό δικαίωμα στην εργοδοσία να αναστέλλει την κανονική άδεια των εργαζομένων με αντάλλαγμα ένα επίδομα που θα επρεπε να δοθεί έτσι κι αλλιώς. Ανατρέπουν τον οικογενειακό προγραμματισμό κάθε συναδέλφου και υπονομεύουν το δικαίωμα για ξεκούραση αφαιρώντας χρόνο από  την οικογένεια μας.  

Σ’αυτή την αθλιότητα η συνδικαλιστική πλειοψηφία του σωματείου ΣΑΚ, ΔΑΚΕ,ΕΝΑΝ δεν βρήκε να πει μια λέξη στους εργαζόμενους. Αντιθέτως συμβάλλει και ενισχύει τη σύγχυση. 

Διασπούν τους εργαζόμενους, τιμωρούν εκείνους που έχουν μικρά παιδιά και είναι αναγκασμένοι να κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού κι αποδέχονται την αθλιότητα και τον εκβιασμό η το επίδομα η την ανάγκη να μείνουν με τα παιδιά τους. 

Οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, τα στελέχη της εταιρείας και η κυβέρνηση να σταματήσουν τα παιχνίδια με τη ζωή και τις οικογένειές μας. 

Να λογοδοτήσουν τώρα  όσοι ενεπλάκησαν με τον ένα η τον άλλο τρόπο στον εκβιασμό των εργαζομένων. 

Κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή, έχουμε ζωή, 

Να δοθεί το χρηματικό ποσό σε όλους τους εργαζόμενους χωρίς προϋποθέσεις.

Να μας επιστραφεί ο 13ος και 14ος μισθός. 

Η διοίκηση να ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία για όσους ενεπλάκησαν στον εμπαιγμό των εργαζομένων.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29/12/20

10.00 π.μ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΟΣΥ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΑΣ.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός