Διαδικτυακή συναυλία στις 30 Δεκέμβρη – Καλεί σε έμπρακτη αλληλεγγύη σε όσους δυσκολεύονται να επιβιώσουν (VIDEO)



«Χέρι σφιχτό, φωνή ζεστή στο όμορφο τραγούδι των ανθρώπων» είναι ο τίτλος της διαδικτυακής συναυλίας αλληλεγγύης και διεκδίκησης που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου την Τετάρτη 30 Δεκέμβρη στις 9 μ.μ. μέσα από το κανάλι Youtube και τη σελίδα στο Facebook (Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου). Δείτε εδώ ποιοι συμμετέχουν.

Ταυτόχρονα καλεί όσους θέλουν και μπορούν να συνδράμουν στην προσπάθεια να μαζευτούν τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια ή ό,τι άλλο μπορεί ο καθένας από το υστέρημά του προκειμένου να εκφραστεί έμπρακτη αλληλεγγύη στη συντριπτική πλειοψηφία των καλλιτεχνών που βρίσκεται σε αδιέξοδο και αδυνατεί να επιβιώσει με αξιοπρέπεια.

Όλες οι προσφορές θα συγκεντρωθούν στο κτίριο του Μεταξουργείου στη Νέα Ιωνία στο χώρο όπου στεγάζεται η Λαϊκή Αλληλεγγύη των σωματείων. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 6983626701, 6979990292, 6973370915, 6949407562. To email είναι: pr.k.volou@gmail.com.

«Είμαστε παρόντες με τα τραγούδια και τους αγώνες μας. Είμαστε οι εργαζόμενοι που διακόπηκε η εργασία τους από τον Μάρτη και θα είμαστε χωρίς δουλειά και ουσιαστική στήριξη για πολύ καιρό ακόμα», αναφέρει η Πρωτοβουλία.

«Αυτή η ιδιαίτερη κινητοποίηση έρχεται σαν συνέχεια των αγώνων που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα και συμβαδίζει με ανάλογες πρωτοβουλίες συναδέλφων μας σε όλη τη χώρα», επισημαίνει και προσθέτει ότι «δίχως αυτούς τους αγώνες στον Βόλο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα. Δίχως τη δικιά μας συμμετοχή όλοι οι καλλιτέχνες σήμερα θα ήμασταν σε μία πολύ πιο δύσκολη θέση, χωρίς καμία απολύτως στήριξη και αυτό το πετύχαμε γιατί διεκδικήσαμε το δίκιο μας».

Το πλαίσιο των αιτημάτων είναι να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ειδικά για αυτή την κρίσιμη στιγμή είναι αναγκαία η επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων και των ιδιωτών γιατρών, «για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα επειδή δεν υπάρχουν ΜΕΘ», όπως επισημαίνει. Nα εξασφαλιστεί η επιβίωση όλων, χωρίς εξαιρέσεις, «για να μη γυρίσουμε έναν αιώνα πίσω στα συλλογικά και ατομικά δικαιώματά μας», αναφέρει καθώς επίσης και αμοιβές με αξιοπρέπεια «από την εργασία μας για να μπορούμε να ζήσουμε από αυτήν, καθώς και το δικαίωμά μας στον ελεύθερο χρόνο. Στη ζωή μας».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός