Κινητοποίηση με για μέτρα στήριξης (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι του Ασπροπύργου, μετά από κάλεσμα της Διοικούσας Επιτροπή της Ένωσης Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Ασπροπύργου.

Αρχικά συγκεντρώθηκαν στο «Lidl» Ασπροπύργου, ενώ στη συνέχεια δεκάδες αυτοκίνητα με κορναρίσματα και συνθήματα σχημάτισαν αυτοκινητοπομπή η οποία διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στην κεφαλή της αυτοκινητοπομπής υπήρχε αυτοκίνητο με μικροφωνική, από την οποία ακούγονταν τα συνθήματα αλλά και τα αιτήματα της κινητοποίησης.

Η αυτοκινητοπομπή πέρασε μπροστά από την κεντρική πλατεία και το Δημαρχείο και αφού διέσχισε κεντρικά σημεία, κατέληξε στην πλατεία Γκορυτσάς. Εκεί, εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο Χρήστος Τσοκάνης, ο οποίος στάθηκε στη σημασία και στο περιεχόμενο αυτών των αγωνιστικών δράσεων, καθώς και στη συνέχισή του αγώνα το επόμενο διάστημα.

Εξάλλου, στο πλευρό τους βρέθηκαν και μέλη της προσωρινής διοίκησης του υπό σύσταση Συλλόγου ΕΒΕ Ελευσίνας – Μάνδρας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους.

Και με τη σημερινή νέα κινητοποίηση διεκδικούν:

– Άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού.

– Έκτακτο αφορολόγητο επίδομα 2.500 ευρώ σε όλους τους μικρούς επαγγελματίες της περιοχής που επλήγησαν ή συνεχίζουν να πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα στη Δυτική Αττική.

– Επιδότηση ενοικίου στο 100% για όσο θα ισχύσουν τα ειδικά περιοριστικά μέτρα.

– Αποζημίωση των μικρών επαγγελματιών που έχουν δει το εμπόρευμά τους να καταστρέφεται όπως ανθοπωλεία, παραγωγοί – έμποροι λαϊκών αγορών και άλλοι.

– Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019.

– Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων – Διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες, 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

– Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

– Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.

– Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους.

– Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

– Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν ή κλείνουν την επιχείρησή τους, χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός