Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα που σχεδιάζουν«Να πάρουν πίσω όλα τα μέτρα που σχεδιάζουν» τονίζει το ΠΑΜΕ με αφορμή τη συνάντηση του υπουργείου Εργασίας με τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ. Το ΠΑΜΕ απαιτεί από το προεδρείο της Συνομοσπονδία να δώσει τα πρακτικά της σημερινής συνάντησης σε όλα τα μέλη της Διοίκησης και σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι προχωρά σε συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους, ανάμεσα σε αυτούς και τους εργατοπατέρες και τη γνωστή ομάδα της ΓΣΕΕ, τους συμμάχους δηλαδή της κυβέρνησης που συνδιαμορφώνουν και συναινούν σε πλήθος αντεργατικών μέτρων. Μέτρα που ελαστικοποιούν ακόμα περισσότερο την εργασία νομιμοποιώντας το δωδεκάωρο, που ρίχνουν τους μισθούς στα όρια των 200 ευρώ, που ολοκληρώνουν τη διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, που χτυπούν τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία με το πρόσχημα του προσωπικού ασφαλείας.

Η απεργία στις 26 Νοέμβρη και το ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ παραμένει ακόμα επίκαιρο και δεν παρερμηνεύεται καθώς τα νέα αντεργατικά μέτρα βρίσκονται στο συρτάρι για να ψηφιστούν. Οι ζωντανές και υγιείς δυνάμεις σε Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, και Εργατικά Κέντρα που έκαναν το βήμα και παραμέρισαν τη θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ προχωρώντας σε απεργία για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και για την υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, πρέπει να πάρουν ξανά την κατάσταση στα χέρια τους.

Να πάρουν πίσω όλα τα μέτρα που σχεδιάζουν! Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η χώρα σε μία απέραντη οικονομική ζώνη στην οποία θα δίνεται γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους και ψίχουλα στους εργαζόμενους με ένταση της εκμετάλλευσης και της καταστολής.

Απαιτούμε από το προεδρείο της ΓΣΕΕ να δώσει τα πρακτικά της σημερινής συνάντησης σε όλα τα μέλη της Διοίκησης».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 731994Συνολικές αναγνώσεις:
  • 213Αναγνώσεις σήμερα:
  • 337821Συνολικοί επισκέπτες:
  • 147Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ