Παρέμβαση στο Σύνταγμα για να αποσυρθεί ο «τρομονόμος» στον οπτικοακουστικό χώρο (ΦΩΤΟ)



Από τη σημερινή παρέμβαση

Την απόσυρση του «τρομονόμου» στον οπτικοακουστικό χώρο, που περιλαμβάνεται στο σχετικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή, απαίτησαν με παρέμβαση τους στο Σύνταγμα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, αντιπροσωπείες από σωματεία εργαζομένων στο θέαμα και το ακρόαμα.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις με τις οποίες στοχοποιούνται έργα τέχνης που διακινούνται μέσα από υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων, εφόσον «εμπεριέχουν υποκίνηση σε βία ή μίσος εναντίον ομάδας ανθρώπων ή μέλους ομάδας», βάζοντας επί της ουσίας στο στόχαστρο έργα με κοινωνικό και ριζοσπαστικό περιεχόμενο.

Στην παρέμβαση συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, το Σωματείο Εργαζομένων σε Θέαμα – Ακρόαμα, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και αντιπροσωπεία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ενώ ανοίχτηκε πανό που έγραφε τον στίχο του Μπ. Μπεχτ: «Γιατί να λέμε βίαια τα νερά ενός ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν».

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός