Μόνο με συλλογικό και μαζικό αγώνα μπορούμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας



«Η ζωή μας, η δουλειά μας, η Υγεία μας δε μπορεί να παίζεται κορόνα γράμματα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων του Tουρισμού» τονίζει το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων N. Αττικής.

Σε ανακοίνωσή του μετά την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή εργαζόμενοι του κλάδου στο υπουργείο Εργασίας το Συνδικάτο τονίζει πως «επιβεβαιώθηκε, ότι μόνο με συλλογικό και μαζικό αγώνα, μπορούμε να διασφαλίσουμε έστω και τα αυτονόητα για μας». Υπογραμμίζει την ανάγκη να δυναμώσουν τα Σωματεία, να συντονιστεί ο αγώνας μέσα από το κλαδικό Συνδικάτο, για την επιστροφή όλων στη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

«Ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι εργοδότες! Όσο κέρδιζαν μας έλεγαν να βάλουμε πλάτη για να κερδίσουν περισσότερα! Τώρα ετοιμάζονται να μας μειώσουν μισθούς και να μας στείλουν στην ανεργία» σημειώνει προσθέτοντας ότι «χωρίς τις κινητοποιήσεις με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και όχι των εργοδοτών, χωρίς τη συμμετοχή των σωματείων και των ίδιων των εργαζομένων, ακόμα και σε αυτά τα αυτονόητα ζητήματα δε θα είχαμε αποσπάσει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης».

Το Συνδικάτο σημειώνει ότι στη συνάντηση με τη ΓΓ του υπουργείου Εργασίας η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε τo σύνολο των αιτημάτων και δεσμεύτηκε μόνο για τα εξής:

Με νέα εγκύκλιο του υπουργείου θα διασφαλιστεί η επαναπρόσληψη όλων των εποχικών εργαζομένων που εργάστηκαν το ’19 σε Ξενοδοχεία.
Μέχρι τις 25 Φλεβάρη θα τακτοποιηθεί το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικών που με μονομερείς δηλώσεις εντάχτηκαν στην αποζημίωση ειδικού σκοπού.
Η ασφαλιστική ικανότητα των εργαζομένων με εκ περιτροπής εργασία στα Ξενοδοχεία που σήμερα σε συνθήκες πανδημίας, με δική της ευθύνη δεν έχει διασφαλιστεί, θα γίνει προσπάθεια να τακτοποιηθεί. Το ίδιο και για τους χιλιάδες Ξεναγούς και Τουριστικούς Συνοδούς. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ασφάλιση όλων αυτών των εργαζομένων με τις πραγματικές μέρες εργασίας που πραγματοποίησαν πριν την πανδημία.
Θα παραταθεί το αργότερο μέχρι τον Απρίλη το επίδομα των 534 ευρώ και οι αναστολές συμβάσεων.
Παύει να ισχύει το καθεστώς αυτασφάλισης στους διανομείς και οι εργοδότες θα είναι υποχρεωμένοι να τους ασφαλίζουν ως μισθωτούς.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός