Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

«Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Να σημάνει γενικός συναγερμός παντού»Φωτό αρχείου

«Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Να σημάνει γενικός συναγερμός παντού», τονίζουν στο κάλεσμά τους για μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία των ναυτεργατών στις 23 Φλεβάρη, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΠΡΝ.

Σημειώνεται ότι τα ναυτεργατικά σωματεία έχουν αποφασίσει και προχωρούν σε 48ωρη πανελλαδική – προειδοποιητική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 23 Φλεβάρη από 00.01 έως 24 Φλεβάρη στις 24.00, με προοπτική κλιμάκωσης.

Όπως αναφέρουν, «εφοπλιστές – κυβέρνηση της ΝΔ, υπουργείο Ναυτιλίας δεν διστάζουν να εκμεταλλευτούν τη νέα έξαρση της πανδημίας, για να υλοποιήσουν το σύνολο των αντεργατικών μέτρων, σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Σε εξέλιξη είναι η εφαρμογή του ν.4714/2020, που αποτελεί συνέχεια προηγούμενων για να επιβάλουν οι εφοπλιστές τα «διεθνή κρατούντα» σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με ναυτεργάτες χωρίς ΣΣΕ αλλά με μισθολόγια πείνας ITF – ILO, χωρίς Κοινωνική Ασφάλιση και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Και συνεχίζοντας διαμηνύουν: «Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Οι ναυτεργάτες από το 1980 μέχρι σήμερα βιώνουν τα ψεύτικα επιχειρήματα των εφοπλιστών, των κυβερνήσεων, ότι με τις τροποποιήσεις των εγκριτικών πράξεων νηολόγησης στα ποντοπόρα, όπως με το ν.4714/2020, θα «τονωθεί η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού νηολογίου».

Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας για την ενίσχυση της κερδοφορίας των εφοπλιστών ήταν να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας για ναυτεργάτες με δικαιώματα, διογκώθηκε η ανεργία, διευρύνθηκε η ανασφάλιστη εργασία, με τα ελλείμματα στο ΝΑΤ να φτάσουν το 1 δισ. ευρώ και με τραγικές επιπτώσεις για τους ασφαλισμένους του.

Διαρκή τα προνόμια και οι επιδοτήσεις για τους εφοπλιστές, ενώ για τους ναυτεργάτες συνεχίζεται ο πολύμηνος εγκλωβισμός στα ποντοπόρα χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας τους, κοροϊδία και εμπαιγμός για τους μακροχρόνια άνεργους, ενώ ακόμα και τα ψίχουλα της επιδότησης στους ελάχιστους ναυτεργάτες που είναι σε κατάσταση αναστολής, δεν τους έχουν καταβληθεί από τον Οκτώβριο!!!».

Σε απόγνωση, υπογραμμίζουν, «οι χιλιάδες συνταξιούχοι του ΝΑΤ, από τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην έκδοση των προσωρινών, κύριων και επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, ενώ με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προετοιμάζεται η διάλυση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης.

Κανένα βήμα πίσω από την προστασία της υγείας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας».

Με όπλο μας, επισημαίνουν, «την πολύτιμη ιστορική παρακαταθήκη του ναυτεργατικού και συνολικά του εργατικού κινήματος, δίνουμε με αγωνιστική αισιοδοξία τη μάχη της 48ωρης πανελλαδικής – προειδοποιητικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με προοπτική κλιμάκωσης.

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να βάλει ταφόπλακα στις ΣΣΕ, στη συνδικαλιστική δράση».

Διεκδικούμε, καταλήγουν:

«Κατάργηση του ν.4714/2020, των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων, που προστέθηκαν στους προηγούμενους, για το χτύπημα συμβάσεων, μισθών, δικαιωμάτων σε συνθήκες πανδημίας.
Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
Μαζικός και δωρεάν εμβολιασμός για όλο το λαό. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.
Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ με αυξήσεις, υποχρεωτική ασφάλιση στο ΝΑΤ για όλους τους ναυτεργάτες από όποια χώρα και αν προέρχονται. Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
Πλήρη – σταθερή εργασία, με μείωση του εργάσιμου χρόνου, προσαρμογή των οργανικών συνθέσεων (με κατάργηση του ν.4150/2013) στις αυξημένες ανάγκες των πλοίων και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Ουσιαστική προστασία των ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλους τους ανέργους, για όσο διαρκεί η ανεργία. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Άμεσα μέτρα για τον επαναπατρισμό των χιλιάδων ναυτεργατών, στα ποντοπόρα καράβια.
Άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες από ΝΑΤ/ΕΦΚΑ, σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.
Διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 731333Συνολικές αναγνώσεις:
  • 61Αναγνώσεις σήμερα:
  • 337419Συνολικοί επισκέπτες:
  • 49Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ