Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας τώρα



Την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και επίταξη τώρα, χωρίς αποζημίωση, των ιδιωτικών κλινικών ζητά το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ τονίζοντας ότι «ο αγώνας για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων όλου του κόσμου, να αποτελέσει άμεσο καθήκον όλων των εργατών στο λιμάνι».

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ απαντά στο εργοδοτικό Σωματείο ΣΕΕΔΠ το οποίο «ανήμερα της Πρωταπριλιάς αποφάσισαν προκλητικά να διαφημίσουν το ιδιωτικό ασφαλιστικό τους πακέτο με το ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ και να το παρουσιάσουν ως «επίταξη» των εργαζομένων στο λιμάνι». Το εργοδοτικό Σωματείο μάλιστα ακολουθώντας την κυβερνητική και εργοδοτική γραμμή «επιτίθεται» και σε όσους συμμετέχουν σε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες.

Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ τονίζει:

«Δυστυχώς η ίδια η πραγματικότητα των 8000 και πλέον νεκρών στη χώρα μας, οι 100δες διασωληνωμένοι, τα χιλιάδες κρούσματα, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, αποτελεί ένα θλιβερό γεγονός που δεν επισκιάζεται από καμιά Πρωταπριλιά πόσο μάλλον την προσπάθεια του ΣΕΕΔΠ, να κάνει το μαύρο-άσπρο.

Τέτοια άνθρωποι, αχυράνθρωποι-τσιράκια της εργοδοσίας είναι επικίνδυνοι, προκλητικά απαράδεκτοι, δεν έχουν καμιά θέση όχι μόνο στο λιμάνι αλλά σε κανένα εργασιακό χώρο.

Την ίδια στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή της από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, αυτοί οι δήθεν «σωτήρες» του λιμανιού καλλιεργούν το σύγχρονο κανιβαλισμό, ο «θάνατος σου, η ζωή μου».

Σήμερα που η κυβέρνηση έχει μετατρέψει το δημόσιο σύστημα Υγείας σε σύστημα μόνο για Covid, που οι ίδιες οι καταγγελίες των γιατρών και νοσηλευτών αλλά και του επιστημονικού ειδικευμένου υγειονομικού δυναμικού της χώρας, καταγγέλλουν την αύξηση του κινδύνου για την υγεία όλου του κόσμου από άλλα σοβαρά νοσήματα, οι «επιστήμονες» του ΣΕΕΔΠ έχουν αναλάβει να ξεπλύνουν τις ευθύνες της «COSCO», της DPORT και της κυβέρνησης.

Τους λέμε λοιπόν, καλύτερα το ΣΕΕΔΠ να το ονομάσουν γραφείο Τύπου «COSCO» DPORT. Ας κάτσουν στο δικό τους μικρόκοσμο, ας συνεχίσουν να απολαμβάνουν την εύνοια της εργοδοσίας.

Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, θα συνεχίσει να παλεύει με όλους τους εργαζομένους στο λιμάνι για να μπορούμε σήμερα να απολαμβάνουμε τα αποτέλεσμα ανάπτυξης της σύγχρονης επιστήμης, τις δυνατότητες να ζούμε πολύ καλύτερα, με σύγχρονα νοσοκομεία, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και ενταγμένοι στα ΒΑΕ, με τη δυνατότητα να μπορούμε να πάμε με τις οικογένειες μας διακοπές, να μπορούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας, να μπορούν να ασχοληθούν με τον πολιτισμό, τη μουσική, τον αθλητισμό.

Η ανάγκη να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας αποτελεί μονόδρομο, είναι ο δρόμος που έφερε όποιες κατακτήσεις έχουμε σήμερα στο λιμάνι και που μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερες. Ισχυροποιούμε το δικό μας οχυρό, το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός