Κινητοποίηση σωματείων και Φορέων για την προστασία της υγείας του λαού της περιοχής



Δυναμική συγκέντρωση για την προστασία της υγείας του λαού της περιοχής, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 4 Απρίλη στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Βάρναλη, στην Αργυρούπολη, με πρωτοβουλία της Ένωσης Γυναικών Αργυρούπολης.

Είχε απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής, σε εργαζόμενους, σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής, με ζητήματα αιχμής τη διεκδίκηση μέτρων για την προστασία της υγείας του λαού, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιούνται και σε όσα ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα σε Υγεία, Παιδεία, εργασιακές σχέσεις, ενάντια στην εντεινόμενη κρατική καταστολή και βία, για ζωή με δικαιώματα.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν: το Σωματείο Εργαζομένων PRAKTIKER, το Παράρτημα Νοτίων του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αργυρούπολης – Ελληνικού και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Γλυφάδας και Γύρω δήμων.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Ολυμπία Χαλτσοτάκη αντιπρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Αργυρούπολης, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση νομοθετεί και παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ξεκλειδώσει την επένδυση στο Ελληνικό για να εξασφαλίσουν κέρδη οι επιχειρηματικοί όμιλοι, δεν δίνει ούτε ένα ευρώ για την προστασία της Υγείας του λαού».

Ενώ πρόβαλε ότι απαιτείται:

Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.

Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε νοσοκομεία και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να εξασφαλιστεί άμεσα ο αναγκαίος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στις δημόσιες μονάδες Υγείας.

Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, με 15 μαθητές στην τάξη.

Οργανωμένος έλεγχος και μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και στα σούπερ μάρκετ.

Συχνά και ασφαλή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με επαρκές προσωπικό.

Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σταθερό ωράριο και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μειώσεις μισθών. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.

Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να σταματήσει τώρα η κρατική βία και καταστολή.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί εκπροσώπων των φορέων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Από το παράρτημα του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού μίλησε ο πρόεδρος, Κώστας Μπατζάκης, ο οποίος πρόταξε ότι: «Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη διασφάλιση του εισοδήματός τους και των θέσεων εργασίας, αλλά και τη λήψη μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας τους».

Από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Ελληνικού – Αργυρούπολης, ο Χρήστος Παναγής, μαθητής στο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης, είπε: «Μετά από ένα χρόνο εγκλεισμού στο σπίτι με κλειστά σχολεία, με αποκλεισμό από αθλητισμό και πολιτισμό, η αγανάκτηση όλων των μαθητών έχει πιάσει ταβάνι!

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος, μέλος στο ΔΣ της Ένωσης Γονέων Ελληνικού – Αργυρούπολης, που τόνισε: «Από τον προηγούμενο Μάρτη, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων και η Ομοσπονδία Γονέων θέλουν ανοιχτά και ασφαλή σχολεία και για αυτό είχαν προτείνει, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και επαναλαμβανόμενα covid test, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Επίσης παρέμβαση έκανε ο Μάκης Τσεκούρας πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα PRAKTIKER, όπου τόνισε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν προχώρησε, η κυβέρνηση, σε προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, δεν προχώρησε σε επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, άφησε υποστελεχωμένα τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία όπως χαρακτηριστικά είπε «χαροπαλεύουν», με παράδειγμα το Ασκληπιείο της Βούλας, που βρίσκεται στην περιοχή μας. Όλα τα παραπάνω είναι εγκλήματα που πληρώνει ο λαός προκειμένου να προστατευθούν οι μεγαλοκλινικάρχες και οι μεγαλογιατροί. Τόνισε ότι χρειάζεται να ενταθεί η προσπάθεια και ο αγώνας για την προστασία των εργαζομένων και του λαού

Αναφέρθηκε στον άδικο χαμό του 47χρονου συναδέλφου τους από το κατάστημα του Ταύρου, μετά τη μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό, ενώ κρούσματα υπάρχουν και στο κατάστημα του Ελληνικού. Τα μέτρα προστασίας είναι ελλιπή, δεν γίνονται απολυμάνσεις στους εργασιακούς χώρους και δεν ενημερώνονται για τα κρούσματα που υπάρχουν στο προσωπικό. Τόνισε ότι η εργοδοσία φέρει εγκληματικές ευθύνες αφού ως πρωτεύων βάζει το κέρδος και τα μειωμένα έξοδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είπε ότι είναι ο γιατρός εργασίας, όπου αντί να συμβουλέψει και να προστατεύσει, ως όφειλε τον εργαζόμενο όταν νόσησε, του σύστησε να πάρει βιταμίνες!

Τέλος, υπογράμμισε ότι το Σωματείο θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του συναδέλφου τους που χάθηκε και ευχήθηκε οι μάχες και οι αγώνες που θα δοθούν να συμβάλλουν για να είναι ο τελευταίος εργαζόμενος, ο τελευταίος πολίτης που έχασε τη ζωή του.

Στη συνέχεια με μαχητική πορεία μέσα από τους δρόμους της περιοχής, κατέληξαν στην πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό, όπου πραγματοποιήθηκε μαζική εξόρμηση – ενημέρωσης των κατοίκων. Ολοκληρώνοντας την κινητοποίηση, ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους, σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που έρχονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες της.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός