Ηχηρό μήνυμα για ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα και για προστασία στους χώρους δουλειάς (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες

Διεκδικητικό και μαχητικό μήνυμα έστειλαν Σωματεία και φορείς του Πειραιά με τη μαζική τους κινητοποίηση, απαιτώντας ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και καταδίκης του αυταρχισμού.

Ναυτεργάτες, εργαζόμενοι από πολλούς κλάδους, το λιμάνι, από εμπορικά καταστήματα, τη Ζώνη, τη Χημική Βιομηχανία, εκπαιδευτικοί, Σύλλογοι Γυναικών, συντονιστικά μαθητών, συγκεντρώθηκαν στο Πασαλιμάνι και αγωνιστικά πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Ασφάλεια, υγεία, 8ωρη εργασία, δεν τα θυσιάζουμε για την εργοδοσία» και «Λάστιχο ωράριο, λάστιχο ζωή, οργανώσου τώρα για την ανατροπή». 

Στη συγκέντρωση που έγινε στο Πασαλιμάνι, αναδείχτηκε μέσα από τις ομιλίες το πόσο απροστάτευτοι είναι οι εργαζόμενοι από την πανδημία στους χώρους δουλείας με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας. Ενδεικτικά αναφέρθηκαν η COSCO, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ όπου ήδη μετρούν νεκρούς, το λιμάνι, η Ζώνη. Αναδείχτηκε η παντελής έλλειψη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις περιοχές του Πειραιά, αλλά και όπου αυτή υπάρχει είναι εντελώς υποβαθμισμένη.

Συνδικαλιστές των νοσοκομείων μετέφεραν τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής, όπου πεθαίνει κόσμος στην αναμονή για ένα κρεβάτι ΜΕΘ.

Ο αγώνας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού είναι επιτακτική ανάγκη να γιγαντωθεί σήμερα. Η επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, οι προσλήψεις χιλιάδων γιατρών και νοσηλευτών έπρεπε να είχε γίνει ήδη από εχθές», τόνισε ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Την τραγική εικόνα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και στα υπόλοιπα νοσοκομεία μετέφερε η Μαίρη Αγρογιάννη, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και γιατρός στο Κρατικό. Σημείωσε ότι το νοσοκομείο υπολειτουργεί πλήρως, ιδίως μετά τη μετατροπή του σε «μιας νόσου» και απαίτησε εδώ και τώρα επίταξη του «Μετροπόλιταν».

Στις συνδικαλιστικές διώξεις όσων αγωνίζονται έκανε αναφορά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» Κώστας Καταραχιάς μετά και την απόλυσή του και τόνισε την ανάγκη να σταματήσει η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός. Ακόμη αναφέρθηκε στις ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού.

Ακόμη, μίλησαν από τη Διοίκηση του ΕΚ Πειραιά οι Αντ. Νταλακογιώργος και Μ. Ζαχαρία.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός