ΜΕ ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ



12-4-2021

Προς τους εργαζόμενους και τους επιβάτες.

Η κυβέρνηση με επικοινωνιακά τρικ και φιέστες προσπαθεί να παραπλανήσει το λαό.

Παρουσιάζει την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των Αστικών Συγκοινωνιών ως λύση απέναντι στον επικίνδυνο συγχρωτισμό που υπάρχει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός παίζοντας το σωστό του ρόλο βάζει στο παιχνίδι της κερδοφορίας μέσω της ιδιωτικοποίησης κι’ άλλους επιχειρηματικούς ομίλους, με την σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΚΤΕΛ, ΟΣ.Υ, εισαγωγείς μεταχειρισμένων οχημάτων, τράπεζες).

Επί της ουσίας η κυβέρνηση, αξιοποιεί την πανδημία για να μπουκώσει με κρατικό χρήμα επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των μεταφορών έχοντας οδηγό την πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης για την πλήρη απελευθέρωση των Αστικών Συγκοινωνιών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των μετακινήσεων και την συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Σε αυτή την κατεύθυνση μετά από τα 200 οχήματα που έφεραν οι ίδιοι επιχειρηματίες για την κοινοπραξία των ΚΤΕΛ, φέρνουν αλλά 300 μεταχειρισμένα με τη μέθοδο leasing.

Αρκετά από αυτά είναι καταπονημένα ήδη με χιλιάδες χιλιόμετρα ενώ υπάρχουν και ζητήματα σωστών προδιαγραφών, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας που για λόγους υγείας είναι αυξημένες οι απαιτήσεις.

Αντί για παράθυρα άνοιξαν κάποιους «φεγγίτες», πολλά από τα οχήματα έχουν μία πόρτα λιγότερη, άλλα έχουν σκαλοπάτια στο διάδρομο των επιβατών, ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ!!!!

Η κυβέρνηση αντί να προσλάβει το απαιτούμενο προσωπικό, αντί να δώσει χρήματα για ανταλλακτικά και να επισκευάσει τα οχήματα που μένουν στα αμαξοστάσια και σαπίζουν, δίνει ζεστό χρήμα για να νοικιάσει τα σαπάκια για 4 χρόνια που θα τα πληρώσουν οι λαϊκές οικογένειες πολλαπλάσια παραπάνω από όσο κοστίζουν αν τα αγόραζαν.

Τώρα επίταξη όλων των διαθέσιμων ιδιωτικών μέσων για την πύκνωση των δρομολογίων για την προστασία της υγείας των επιβατών και των εργαζομένων.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός