ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΜΑΗ



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    6-5-2021

ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΜΑΗ

Συνάδελφε-σσα, η σημερινή απεργία που οργανώθηκε σε όλη τη χώρα από εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες αποτελεί μια πρώτη ισχυρή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για την κατάργηση του 8ωρου, την ποινικοποίηση της απεργίας, την αύξηση του ποσοστού για το προσωπικό ασφαλείας στο 40%, το τζογάρισμα των αποθεματικών των συνταξιοδοτικών ταμείων των εργαζομένων στο χρηματιστήριο και πολλά ακόμη.

Αποτελεί απάντηση των εργατών που δεν ξεχνούν τους νεκρούς της τάξης τους από την πανδημία και καταλογίζουν τις ευθύνες για τα ανύπαρκτα μέτρα στην κυβέρνηση που μπροστά στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων ρισκάρει τη ζωή των εργαζομένων.

Το προηγούμενο διάστημα αρκετά σωματεία της δύναμης του ΕΚΘ (οικοδόμοι, επισιτισμός, νοσοκομειακοί γιατροί κλπ) μας στήριξαν με ανακοινώσεις και με τη συμμετοχή τους για το θέμα των συνεχόμενων θανάτων συναδέλφων μας από την πανδημία.

Ως εργατική τάξη δίνουμε ενιαία τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας που αφορούν τις ΣΣΕ, την ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία κλπ.

Φυσικά ως εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πέρα από τα γενικότερα μας απασχολούν και τα ιδιαίτερα ζητήματα του χώρου όπως είναι η μείωση των μισθών, η περικοπή των ρεπό, η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, η υπογραφή νέας ΣΣΕ, και όλες οι αντεργατικές μεθοδεύσεις της διοίκησης του ΟΑΣΘ που δεν είναι καθόλου άσχετες με το γενικότερο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής και που απαιτούν τη συσπείρωση και με άλλα εργατικά σωματεία που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Συμφωνούμε στο ότι μια προ-συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Οργανισμού σε ημέρα απεργίας τονίζει τα ιδιαίτερα ζητήματα που είναι «ανοιχτά» και ζητούν λύση αλλά αυτό δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζει ότι μόνοι μας (όσοι πολλοί κι αν είμαστε) εμείς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα αντιπαρατεθούμε και θα υποχρεώσουμε την κυβέρνηση σε οπισθοχώρηση χωρίς καμιά στήριξη ή βοήθεια από άλλα σωματεία ή εργατικές ενώσεις.

Για αυτό το λόγο κατά τη γνώμη μας δεν πρέπει να απουσιάσουμε από τις μεγάλες και μαζικές συγκεντρώσεις που γίνονται σήμερα στην πόλη μας με συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων από όλους τους κλάδους. Όλοι αυτοί είναι ο λαός που καθημερινά μεταφέρουμε από και προς τις δουλειές τους αλλά και στις άλλες υποχρεώσεις τους.

Σκεφτείτε πόσο θετικό αντίκτυπο θα είχε στον εργατόκοσμο της πόλης μας εάν το μπλοκ των εργαζομένων του ΟΑΣΘ συμμετείχε με διακριτή παρουσία στη σημερινή μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση όπου θα κοινοποιούσαμε μεταξύ των άλλων και τα δικά μας προβλήματα μέσα από τα πανό και τα συνθήματα μας στους άλλους εργαζόμενους γιατί κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει στη συγκοινωνία της πόλης καλύτερα από εμάς !

Αντίθετα τι πετυχαίνουμε όσο μέναμε μακριά και απομονωμένοι από τους συναδέλφους και το λαό της πόλης που σήμερα διαδηλώνουν μαζικά ;;
Ποιον θα βόλευε αυτό αν όχι την κυβέρνηση και την εργοδοσία που ΔΕΝ θέλει τους εργάτες ενωμένους αλλά διασπασμένους ;;;

Ο αγώνας μας ως εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ για να έχει διάρκεια και αποτελεσματικότητα πρέπει να αγκαλιαστεί από το λαό της πόλης σε ένα κοινό μέτωπο πάλης και διεκδίκησης που θα περιλαμβάνει κοινά αιτήματα τόσο για τα εργασιακά όσο και για μια σύγχρονη ποιοτική συγκοινωνία που πρέπει να έχει ο λαός της πόλης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ξεκινήσουμε από εδώ το χώρο συγκέντρωσης μπροστά στα γραφεία του ΟΑΣΘ και να πραγματοποιήσουμε πορεία ώστε να ενωθούμε με τη διαδήλωση των χιλιάδων συναδέλφων μας που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός