ΔΑΣ ΟΑΣΑ: Κάλεσμα για σύγκληση διοικητικού συμβουλίου.



ΑΘΗΝΑ 24/5/2021

Προς
Πρόεδρο και γενικό γραμματέα

Θέμα: Κάλεσμα για σύγκληση διοικητικού συμβουλίου.

Έχει δοθεί εδώ και ημέρες στη δημοσιότητα το αντεργατικό νομοσχέδιο πού καταργεί το 8ωρο πού προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Ένα νομοσχέδιο έκτρωμα που εκτός από την κατάργηση του 8ωρου, ταυτόχρονα αυξάνει τον αριθμό των υπερωριών με απλήρωτες τις περισσότερες και βάζει περισσότερα εμπόδια στην συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων και στη δράση των συνδικάτων.
Ας αναρωτηθούμε ποιος συνάδελφος εργαζόμενος μπορεί να είναι καθημερινά 10-12 ώρες στο τιμόνι, στο συνεργείο.
Οι επιπλέον ώρες επιφέρουν σημαντική καταπόνηση και αυξάνουν τους πρόωρους θανάτους. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου κυριολεκτικά.

Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν 135 χρόνια πίσω.
Σήμερα η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας έχει δημιουργήσει συνθήκες για να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος και όχι να αυξηθεί.

Καλούμε το διοικητικό συμβούλιο να πάρει απόφαση και να οργανώσει την απάντηση των εργαζόμενων με 24ωρη απεργία στις 3 Ιουνίου

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Εδώ και τώρα να αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο τερατούργημα.

Κατάργηση όλων των προηγούμενων αντεργατικών νόμων που ψήφισαν οι κυβερνήσεις διαχρονικά ( ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ) που άνοιξαν το δρόμο για την διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου.

7ΩΡΟ 5ΝΘΗΜΕΡΟ 35ΩΡΟ.

Κατάργηση ενδιάμεσων αλλαγών.

Κατάργηση της διακεκομμένης βάρδιας.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός