Απεργιακό συλλαλητήριο στις 3 Ιούνη στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου



Από πρόσφατη κινητοποίηση ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα

Από πρόσφατη κινητοποίηση ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα


Απεργιακό συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Ιούνη διοργανώνουν εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, στις 10.30 το πρωί, στο Άγαλμα του Βενιζέλου, διεκδικώντας ζωή με αξιοπρέπεια – δουλειά με δικαιώματα και ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.

Τα Σωματεία Οικοδόμων, Τροφίμων – Ποτών, Μετάλλου, Τύπου – Χάρτου, Φαρμάκου – Καλλυντικού, Κατεργασίας Ξύλου, Τουρισμού – Επισιτισμού, Χημικής Βιομηχανίας, Λογιστών, Υπαλλήλων Συμβολαιογράφων, ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης στην ανακοίνωση – κάλεσμα τονίζουν:

«Η κυβέρνηση έχει δώσει στη δημοσιότητα και φέρνει άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο φιλοδοξεί να καταργήσει το 8ωρο, να αφαιρέσει κι άλλα κατακτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, να βάλει χέρι στη λειτουργία των εργατικών σωματείων. Έχουν στόχο να απαλλάξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες από κάθε κατάκτηση του εργατικού κινήματος – τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το δικαίωμα στην ξεκούραση. Καταργείται η κυριακάτικη αργία για έναν μεγάλο κατάλογο κλάδων, το ΣΕΠΕ μετατρέπεται σε Ανεξάρτητη Αρχή, επιτρέπεται μέχρι 13 ώρες δουλειά τη μέρα. Το δικαίωμα της απεργίας δέχεται νέα επίθεση από την απαίτηση σε μια σειρά χώρους δουλειάς κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων να εργάζεται το ένα τρίτο του προσωπικού.

Απαιτούμε να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα
Κλιμακώνουμε την πάλη, μαζικά και οργανωμένα! Η απεργιακή συγκέντρωση της 6ης Μάη για την Πρωτομαγιά, οι πολύμορφες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι κοινοί αγώνες με υγειονομικούς, εμποροϋπαλλήλους, φοιτητές, οι αγώνες για κάθε μεγάλο ή μικρό πρόβλημα, οι προηγούμενες κοινές συσκέψεις και οι απεργίες που συναποφασίστηκαν, δείχνουν τον δρόμο.

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε
Βγαίνουμε στην αντεπίθεση και απαιτούμε, όχι μόνο να μην κατατεθεί το ν/σ αλλά και να καταργηθούν οι προηγούμενοι νόμοι διευθέτησης του χρόνου εργασίας, ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, οι νόμοι που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων, το «μίνι Εργασιακό» του Χατζηδάκη.

Είναι ώρα ευθύνης για κάθε Σωματείο, για κάθε τίμιο εργαζόμενο
Είναι ώρα να ακυρώσουμε τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει τον εργασιακό μεσαίωνα. Να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας. Το χρωστάμε στην επόμενη βάρδια της εργατικής τάξης, το χρωστάμε και στις προηγούμενες γενιές εργατών που με αγώνες και αίμα κατέκτησαν και υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα που πάνε τώρα να καταργήσουν!».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός