Όλοι σήμερα στα συλλαλητήρια – Αθήνα στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια



Με τα σημερινά μεγάλα συλλαλητήρια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις κάνουν ένα ακόμα βήμα στη μάχη που δίνεται εδώ και μήνες, απαιτώντας να μην κατατεθεί, να πάει στα σκουπίδια το αντεργατικό έκτρωμα, να καταργηθούν νόμοι και διατάξεις που ποδοπατούν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Επόμενο αγωνιστικό βήμα είναι η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 10 Ιούνη, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με προοπτική την άμεση απεργιακή κλιμάκωση.

Στο σημερινό συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα, με συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια, καλούν οι Ομοσπονδίες Φαρμάκου, Οικοδόμων, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Λογιστών, Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, σημειώνοντας σε κοινή ανακοίνωσή τους: «Ακυρώνουμε στην πράξη τα σχέδια εργοδοσίας – κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, με προεξάρχουσα την ηγεσία της ΓΣΕΕ. Το νομοσχέδιο που εκφράζει την καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν διορθώνεται, δεν βελτιώνεται! ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ! Μπροστά οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων!».

Αθήνα: Στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια
Πειραιάς: Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κοραή
Θεσσαλονίκη: Στις 7 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου
Αγρίνιο: Στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Βέροια: Στις 7.30 μ.μ. πικετοφορία στην πλατεία Δημαρχείου
Βόλος: Στις 7 μ.μ. πικετοφορία στην πλατεία Αγίου Νικολάου
Γιάννενα: Στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο
Γιαννιτσά: Στις 7 μ.μ. μαζική εξόρμηση στο εμπόριο
Έδεσσα: Στις 7 μ.μ. μαζική εξόρμηση στο εμπόριο
Ελευσίνα: Στις 7.30 μ.μ. στην πλ. Ηρώων
Ζάκυνθος: Στις 7.30 μ.μ. στο παλιό Εργατικό Κέντρο
Ικαρία: Πολύμορφες δράσεις ενημέρωσης
Κέρκυρα: Στις 7 μ.μ. μηχανοκίνητη πορεία, ραντεβού στο πάρκινγκ του εμπορικού στις αλυκές.
Κεφαλονιά: Στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο
Κοζάνη: Στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Κορωπί: Στις 7 μ.μ. στην πλ. Ελευθερίας
Λιβαδειά: Στις 7.30 μ.μ. στον πεζόδρομο
Μυτιλήνη: Στις 7 μ.μ. στην πλ. Σαπφούς
Νάουσα: Στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο
Ναύπλιο: Στις 7 μ.μ. πικετοφορία στην Ενδεκάτη
Ξάνθη: Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
Πάτρα: Στις 7 μ.μ.. στο Εργατικό Κέντρο
Πρέβεζα: Στις 7.30 μ.μ. έξω από τη Θεοφάνειο
Πτολεμαΐδα: Στις 7μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Σάμος: Στις 7 μ.μ. στην πλ. Καρλοβάσου
Σέρρες: Στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
Τρίκαλα: Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου
Την Παρασκευή στη Λάρισα: Στις 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Απεργιακό μέτωπο με εκατοντάδες αποφάσεις

Με αποφάσεις Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και εκατοντάδων πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, το απεργιακό μέτωπο ενισχύεται διαρκώς για τις 10 Ιούνη.

Μέχρι στιγμής αποφάσεις για απεργιακή απάντηση στο νομοσχέδιο έχουν πάρει: Τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, Λάρισας, Λαμίας, Φωκίδας, Λιβαδειάς, Ιωαννίνων, Πάτρας, Αγρινίου, Σάμου, Αρτας, Εύβοιας, Ζακύνθου, Λέσβου, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Νάουσας, Οι Ομοσπονδίες Φαρμάκου, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Λογιστών, Θεάματος – Ακροάματος, Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Απεργία στο Δημόσιο έχει αποφασίσει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν πάρει επίσης δεκάδες σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σε 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων προχωρούν την Πέμπτη 10 Ιούνη οι ναυτεργάτες.

Τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις για να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο έχουν εκφράσει Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών. Έχουν αποφασίσει να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή κινητοποίηση, ενώ οργανώνουν και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 16 Ιούνη.

Τις αντεργατικές ανατροπές καταγγέλλει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ενώ στα σημερινά συλλαλητήρια και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 10 Ιούνη καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας όλες τις γυναίκες της βιοπάλης.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός