ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Αθήνα: Σύσκεψη Συνδικάτων και Ομοσπονδιών τη Δευτέρα στην πλατεία Μητροπόλεως



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Την απάντησή τους στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο με οργάνωση και μαχητικότητα ετοιμάζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, οργανώνοντας συσκέψεις και άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Με βάση τις κορυφαίες απεργιακές μάχες ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα για τα Εργασιακά, και συζητώντας παράλληλα τη δράση που θα αναπτυχθεί ώστε αυτό να μείνει στα χαρτιά, τη Δευτέρα 12 Ιούλη στην Αθήνα, καλούν σε σύσκεψη τα σωματεία και τους εργαζόμενους οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Φαρμάκου, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Λογιστών, Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών.

Η σύσκεψη θα γίνει στις 8 μ.μ., στην πλατεία Μητροπόλεως, με το κάλεσμα να φτάνει ήδη σε μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις για να δώσουν το «παρών».

Σε θέση μάχης τα συνδικάτα της Θεσσαλονίκης
Θέση μάχης ενάντια στην κλιμάκωση της επίθεσης με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής Ασφάλισης λαμβάνουν και τα σωματεία της Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη που οργάνωσαν την Τετάρτη 7/7 ανακοινώθηκε η οργάνωση κινητοποίησης των σωματείων μέσα στον Ιούλη για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Κοινωνική Ασφάλιση και τονίστηκε η ανάγκη αγωνιστικής επαγρύπνησης, καθώς η κυβέρνηση μαζί με τους τραπεζίτες ετοιμάζεται να χτυπήσει με τους πλειστηριασμούς τη λαϊκή κατοικία, ενώ την ίδια ώρα προχωρά σε νέα αντιδραστική μεταρρύθμιση στην Εκπαίδευση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες σωματεία από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και μεταφέρθηκαν η πείρα και τα συμπεράσματα από τη μάχη που δόθηκε ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα. «Πρέπει να σηκώσουμε το βάρος της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, συνεχίζοντας την αποκάλυψη των δύο κόσμων που είναι σε διαρκή σύγκρουση: Από τη μία η κυβέρνηση, οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα κόμματά τους, με τους αντεργατικούς – αντιλαϊκούς νόμους, κομμένους και ραμμένους στα μέτρα της ανταγωνιστικότητας και αύξησης της καπιταλιστικής κερδοφορίας, από την άλλη οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους», ανέφερε εισηγητικά ο Θανάσης Κουτσουράς, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας την ανάγκη οργάνωσης της πλατιάς ενημέρωσης των εργαζομένων γύρω από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής Ασφάλισης.

Στην Καβάλα
Σύσκεψη την Τρίτη 13 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο πάρκο Φαλήρου στην Καβάλα διοργανώνουν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού και Τουρισμού και Συνταξιούχων με θέμα «Να μη γίνουν τζόγος τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα».

Στη Λάρισα
Πλατιά σύσκεψη σωματείων οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την Τετάρτη 14 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός