Προς τους συναδέλφους στην ΟΣΥ



27-7-2021

Προς τους συναδέλφους στην ΟΣΥ

Εργαζόμενοι μαζί με αντιπροσωπεία της Δ.Α.Σ. Ο.Α.Σ.Α. με επικεφαλής τον εκλεγμένο στο Ε.Κ.Α πραγματοποίησαν παρέμβαση στον υποδιευθυντή κίνησης του Αμαξοστασίου Πειραιά με αφορμή καταγγελίες συναδέλφων οι οποίες ήρθαν σε γνώση μας και αφορούν αυθαίρετη μετατροπή των βαρδιών των νέων συναδέλφων από πρωινές σε απογευματινές.

Η αντιπροσωπεία της Δ.Α.Σ. έκανε σαφές στον υποδιευθυντή κίνησης, ότι η πολιτική που εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις σε ότι αφορά την λειτουργία της ΟΣΥ, που δημιουργεί τεράστιες ελλείψεις και κενά σε προσωπικό και λεωφορεία και εντατικοποιεί την εργασία μας με όλο και περισσότερα δρομολόγια δεν δικαιολογεί με κανένα τρόπο οποιαδήποτε μεροληψία σε βάρος εργαζομένων.

Του ξεκαθαρίσαμε ότι και αυτή η εργοδοτική αυθαιρεσία είναι απαράδεκτη και δεν γίνεται αποδεκτή από τη Δ.Α.Σ. Ο.Α.Σ.Α., ότι επιβλήθηκε στους νεοπροσληφθέντες συναδέλφους που οι περισσότεροι είναι ακόμα φοβισμένοι και πιο ευάλωτοι απέναντι στην εργοδοσία και απαιτήσαμε να πάρει πίσω την απόφασή μετατροπής των πρωινών βαρδιών σε απογευματινές.

Ο υποδιευθυντής κίνησης δεσμεύτηκε ότι δεν θα συνεχιστεί αυτή η αυθαιρεσία απέναντι στους νέους συναδέλφους μας αν και το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί λόγω των συχνών αποσπάσεων οδηγών σε άλλα πόστα και το πρόβλημα της επάνδρωσης ιδιαίτερα των απογευματινών βαρδιών είναι τεράστια.

Συνάδελφοι,σσες σας καλούμε σε ετοιμότητα για δράση απέναντι σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα της καθημερινότητας. Χρειάζεται άμεση ενημέρωση, οργάνωση, συσπείρωση σε ταξική κατεύθυνση για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, πιέσεις που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα με βάση το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν θεσπίσει οι κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Εμείς που συσπειρωνόμαστε στην Δ.Α.Σ Ο.Α.Σ.Α θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των δράσεων υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την οργάνωση της πάλης τους, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις πραγματικές αιτίες και τους πραγματικούς υπαίτιους που δημιουργούν ασφυκτικές και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας , μισθούς πείνας και καταπάτηση δικαιωμάτων.

Κανένας μόνος του.

ΚΙΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 350466
ΛΟΥΚΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6972049065
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 350389
ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6972050526

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός