«Κάθετα αντίθετοι σε φαινόμενα εικονικών εμβολιασμών και με την πολιτική που τα επωάζει»



«Ως νοσοκομειακοί γιατροί μας προβληματίζει το γεγονός της συνδιαλλαγής και του ζητήματος των εικονικών εμβολιασμών που προέκυψε στο Κέντρο Υγείας Παλαμά και το καταδικάζουμε εφόσον επιβεβαιωθεί και αποκαλυφθεί όλο το εύρος του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας νομού Καρδίτσας.

Όμως, τονίζει, «η κυβέρνηση είναι αυτή που ήδη έχει μετατρέψει το εμβόλιο από επίτευγμα της επιστήμης και όπλο ενάντια στην πανδημία, σε μέσο εκφοβισμού, εργαλείο απολύσεων, κόστος για τη λαϊκή οικογένεια με πληρωμή διαγνωστικών τεστ από την τσέπη της, τελικά σε μέσο συναλλαγής και εμπόρευμα όταν εμπλέκεται στους ανταγωνισμούς εταιρειών και φαρμακοβιομηχανιών. Αυτή είναι η εμβολιαστική στρατηγική της κυβέρνησης για όσους δεν είναι ανορθολογιστές και «συνωμοσιολόγοι». Επομένως, η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που καθιστά το εμβόλιο μέσο συναλλαγής και καλλιεργεί το έδαφος για να αναπτυχθεί και η συνδιαλλαγή».

Οι υγειονομικοί, σημειώνει, «από την πρώτη στιγμή, ριχτήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στην πανδημία και στους εμβολιασμούς. Στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, με την τεράστια προσπάθεια και την αυτοθυσία όλων των υγειονομικών, οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τους 40.000. Την ίδια ώρα, οι μεγάλες ελλείψεις έχουν οδηγήσει στο να περιοριστεί η τακτική του λειτουργία σε λιγότερο από το μισό».

Είμαστε, επισημαίνει, «υπέρ του μαζικού εμβολιασμού με πλήρως στελεχωμένη και εξοπλισμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και με ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης, απαραίτητων εξετάσεων, παρακολούθησης και φαρμακοεπαγρύπνησης».

Είμαστε, υπογραμμίζει, «κάθετα αντίθετοι σε τέτοια φαινόμενα συνδιαλλαγής, όπως των εικονικών εμβολιασμών». Είμαστε, όμως, καταλήγει η Ένωση, «αντίθετοι και με τη λογική της ατομικής ευθύνης – ενοχής που είναι ο βασικός μοχλός της κυβερνητικής πολιτικής για την πανδημία και η οποία επωάζει τέτοια φαινόμενα».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός