Με ευθύνη του κράτους και δωρεάν τα test covid



 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2021 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισες συνάδελφοι,
Ανακοινώθηκε από την εταιρεία η απόφαση της κυβέρνησης για την υποχρεωτική διενέργεια rapid test των εργαζομένων με δικά τους χρήματα.

Δεν φτάνει που από τότε που εκδηλώθηκε η πανδημία δεν έχουν ληφθεί στο χώρο δουλειάς όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού. Δεν φτάνει που τα νοσοκομεία και οι υπόλοιπες δομές υγείας είναι χωρίς προσωπικό και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της πανδημίας. Δεν φτάνει που δεν υπάρχει επιστημονική ενημέρωση και ολοκληρωμένη παρακολούθηση του εμβολιασμού και δημιουργεί αναστολές σε συναδέλφους.

Τώρα συνάδελφοι καλούμαστε να πληρώνουμε 40 ευρώ το μήνα για να κάνουμε μόνοι τους διαγνωστικούς ελέγχους για τον Covid-19.
Την ευθύνη για την εξέλιξη της πανδημίας την έχει η κυβέρνηση της Ν.Δ. που τόσο καιρό δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο, αντίθετα αξιοποίησε την πανδημία προς όφελος μιας χούφτας ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων.

Να μη δεχτούμε καμία οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων για την προσκόμιση διαγνωστικού τεστ για τον κορωνοϊό και να μην συνεχίσει η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί την πανδημία ως άλλοθι για την συνεχή επίθεση στα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες.

Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας βαρύνουν τον εργοδότη, άλλωστε οι κρατήσεις που μας κάνει ο ασφαλιστικός φορέας ειδικά στα Β.Α.Ε είναι υπέρογκες και είναι χρυσοπληρωμένες όλες οι παροχές που απαιτούνται για λόγους προστασίας της υγείας μας όπως είναι η περίπτωση του covid.

Να διευκολυνθούν ουσιαστικά οι συνάδελφοι για να μπορέσουν να εμβολιαστούν με τις ανάλογες άδειες με αποδοχές, πέραν της κανονικής. Με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού. Να μην υπάρξει κανενός είδους διαχωρισμός ή διαφορετική μεταχείριση με κριτήριο τον εμβολιασμό.

Ο εμβολιασμός από μόνο του ως μέτρο δεν αρκεί για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Καλούμε τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων της ΟΣΥ να πάρουν αποφάσεις, για να απαιτήσουμε δωρεάν τεστ για όλο το προσωπικό με ευθύνη του κράτους. Να πάρει η διοίκηση όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας που από
το ξέσπασμα της πανδημίας εδώ και σχεδόν 2 χρόνια διεκδικούμε για την προστασία της υγείας μας.

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ.

ΠΥΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ.

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ (ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ)
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.

ΣΥΧΝΗ-ΦΘΗΝΗ-ΑΣΦΑΛΗ-ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ.
Λουκάκος Κυριάκος- Οικονόμου Θανάσης- Βαρδάκης Γιώργος- Κιούσης Γιάννης -Γκαραλιάκος Βασίλης Γιαννόπουλος Κώστας -Ξενάκης Γιάννης

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός