Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη δράση των φασιστοειδών στη Θεσσαλονίκη



Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από σωματεία και άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος για την επίθεση φασιστοειδών στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, αλλά και για τη σημερινή εμφάνιση φασιστικών ομάδων στο ΕΠΑΛ Ευόσμου.

«Η νέα εξέλιξη με το ΕΠΑΛ Ευόσμου εκθέτει για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση. Αντί να καταδικάσει τα φασιστοειδή που είχαν μετατρέψει σε ορμητήριο ένα σχολείο, με την απαράδεκτη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας προχωρά σε απαράδεκτους συμψηφισμούς», σημειώνουν Σύλλογοι και Ομάδες Θεσσαλονίκης της ΟΓΕ.

«Απάντηση έδωσε η μαχητική κινητοποίηση στην πλατεία Τερψιθέας των εργαζομένων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαθητικών συμβουλίων, με τη μαζική συμμετοχή γυναικών, εκπαιδευτικών και γονέων», προσθέτουν, διαμηνύοντας: «Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας να μην πιάσει τόπο το φασιστικό δηλητήριο.Έχουμε ευθύνη να μάθουμε στα παιδιά μας την αλληλεγγύη, τη συλλογική δράση! Να μάθουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, χωρίς φόβο, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση».

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «οι φασιστικές ορδές είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Στρέφονται ενάντια στη δημιουργία πανεκπαιδευτικού μετώπου με γονείς – εκπαιδευτικούς – μαθητές και φοιτητές που σήμερα διεκδικεί μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, για τις επιπτώσεις σε μαθητές και φοιτητές από το 2χρονο λοκντάουν, την κατάργηση της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο το πέρασμα της κυβερνητικής πολιτικής».

«Γι’ αυτό και οι θωπείες από την κυβέρνηση. Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, το «αυγό του φιδιού» ζεσταίνεται ξανά στον κόρφο του σάπιου συστήματος», συμπληρώνει.

Την οργανωμένη δράση των φασιστοειδών, καταγγέλλει και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), ενώ παράλληλα καταδικάζει «την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο για τις δηλώσεις τους που εξισώνουν θύτες και θύματα στη λογική των ίσων αποστάσεων που πάντα καταλήγει να πριμοδοτεί τους θύτες». Όπως αναφέρει: «Τα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης αποδεικνύουν την ανάγκη για συνεχή αγώνα ώστε αυτά τα φασιστικά στοιχεία που εκφράζουν το σκοταδισμό, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία να καταδικαστούν και να απομονωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο, γειτονιά, πανεπιστήμιο. Ο φασισμός δεν τσακίζεται μόνο με μια δίκη. Χρειάζεται καθημερινός αγώνας ενάντια στο σύστημα που το γεννάει. Η ΕΕΔΔΑ είναι με το μέρος όλων όσοι γίνονται θύματα της φασιστικής βίας και με εκείνους που την αντιπαλεύουν με συνέπεια».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός